USA vakantie dag 1 – 5 mei San Francisco

Vandaag is de vakantie dan dus echt begonnen. De dag begon al lekker vroeg dat we om 5.30 vertrokken naar schiphol. We hadden al een uurtje langer slapen geregeld door van te voren online in te checken. Na een voorspoedige autorit kwamen we op schiphol waar we alleen de bagage maar hoefden af te geven en daarna door de douane konden. Bij de Gate aangekomen kwamen we er daar achter dat het vliegtuig een vertraging had van een kwartier.

In het vliegtuig hebben de piloten hun best gedaan om de vertraging weg te werken want in San Francisco aangekomen was de vertraging nog maar 5 minuten. Op SFO airport mochten we in de rij aansluiten voor de duane controle. Wij stonden ongeveer halverwege de rij maar op het eind waren wij de allerlaatste die door de pascontrole kwamen (hebben wij weer). Het voordeel was wel dat we gelijk de koffers konden pakken en de exit op mochten zoeken, de duoane had blijkbaar geen zin om ons nog te controleren.

Buiten de airport werd er een taxi voor ons opgeroepen en die heeft ons voor 42 dollar naar het hotel gebracht. Na het inchecken bij het Mark Twain hotel zijn we nog even naar een shopping mall gegaan maar we waren eigenlijk te moe om nog echt iets te ondernemen. Voor het diner hebben we dus een subway 1 gangenmenu gehaald. Nu nog even wat lezen en dan (eindelijk) slapen. Morgen staat Alcatraz op het programma.

Het weer vandaag: zonnig/onbewolkt en ongeveer 20 graden.