USA vakantie dag 2 – 6 mei San Francisco

Vandaag zijn we vroeg wakker geworden na een korte maar stevige nachtrust. We wilden eigenlijk zo tegen 7.00 uur naar denny’s gaan om te ontbijten maar hebben dat aangezien we toch wakker waren iets vervroegd. Zo tegen 7.00 uur kwamen we aan bij denny’s waar we gelijk door een medewerker werden begroet en naar tafeltje werden verwezen. Hier hebben we een stevig ontbijt genuttigd aangezien we een drukke dag tegemoet gingen. We zijn na het ontbijt teruggelopen naar het begin van powelstreet waar we gelijk een show kregen van hoe ze de cablecars draaien wat nu dus nog steeds handmatig gebeurt. We konden gelijk instappen en zijn gehele route meegegaan tot aan mason street waar fishermans warf begint.

Het zou vandaag een mooie dag worden en op fishermans warf kwamen we erachter dat we beter korte broeken aan hadden kunnen trekken. Gisteren stond er namelijk een stevige wind en die was koud en vandaag is het dus windstil en is er dus geen verkoelende wind. We hadden thuis al kaarten voor alcatraz gekocht en dat was maar goed ook want toen we weer van het eiland af kwamen stond er aangeplakt dat alles vol was en je alleen nog wat kaarten kon krijgen voor maandag.

Na de alcatraz toer zijn we nog over de “warf” geslenterd, het is hier erg gezellig vooral pier 39 waar heel veel winkeltjes en eettenten zijn die heel leuk aangekleed zijn. Op pier 39 is er een boven en onderstraat, we hebben daar bij een pizzaria gegeten en hebben daarna besloten terug te gaan naar het hotel.

We wilden eigenlijk weer met de cablecar maar hier stond een hele lange wachtrij. We hebben dus maar besloten langzaam terug te lopen en zo misschien ook wat meer van San Francisco te kunnen zien. Het was wel een hele klim weer terug want de straten zijn hier zeer stijl. Je mag op sommige stukken zelfs je auto niet zijdelings langs de stoep parkeren, maar met de neus of kont naar de stoep anders heb je kans dat hij door de remmen breekt.

Vandaag waren we op de warf Daniël nog even kwijt, maar we hebben hem weer gevonden hoor en in alcatraz moesten Daniel en ik Geert opzoeken die stond natuurlijk al weer uitgebreid met een paar jonge duitse dames te praten. Vanavond liggen we ook niet te laat in bed want morgen hebben we weer genoeg te doen.

Weer: zonnig/onbewolkt en 26 graden

3 thoughts on “USA vakantie dag 2 – 6 mei San Francisco

  1. Goh hebben jullie Geert niet achter gelaten op alcatraz. haha
    Heerlijk weer daar zeg, wij hebben hier maar 10 graden.
    groetjes Harma

  2. Jaloers! Maar klinkt al goed.. Niet al te moe na die lange reis? Veel plezier in elk geval en ik wacht de komende updates allemaal wel af! Ontbijt zag er goed uit trouwens. Was het lekker supersize-me Amerikaans? xxx

Comments are closed.