USA vakantie dag 4 – 8 mei San Francisco -> Monterey Bay

Vandaag worden we om 9.00 opgehaald bij het hotel om naar de camperverhuur te gaan en de camper op te halen.  We zijn eerst naar de breakfast bar gegaan en dat hadden we eigenlijk veel eerder moeten doen. We waren goedkoper uit dan bij Denny’s en het is nog eens een stuk dichter bij ook.  Hierna weer terug gegaan naar het hotel om de koffers voor het volgende deel van de reis in te pakken. Zo tegen 8.30 waren we uitgecheckt bij het hotel en zaten we klaar om opgehaald te worden. De chauffeur was er al om 8.45 en we konden dus lekker vroeg vertrekken.

We waren er al achter gekomen dat Cruise America was verhuisd en dat kwam voor ons wat beter uit aangezien we niet vanuit Oakland maar vanuit Newark gingen starten.  Vrijwel naast de verhuur zitten een Walmart en een tankstation dus kunnen we alles in een keer regelen. De Walmart viel wel tegen en is vergelijkbaar met een Duitse Marktkauf alleen snap je minder van de producten. Bij Cruise Amerika kregen we een uitleg over de camper en werd gelijk alles genoteerd en gechecked.  Na een paar kleine reparaties waren we klaar om op pad te gaan. Net op het moment dat we wilden vertrekken kwam er een Nederlands stel net terug om de camper in te leveren. Zij hadden nog wat boodschappen over welke wij meegekregen hebben.

Op weg naar de KOA van Monterey bay kregen we eerste te maken met een drukke freeway de 880 south welke overging in de 17 west.  De 17 west bleek dus een stijle vierbaans weg te zijn dwars door de bergen.  Na een rit van ongeveer 60 mijl waren we op de plaats van bestemming een grote KOA (Kampgrounds of Amerika) waar we snel en vriendelijk geholpen zijn.  Om nog even een wandeling te maken wilden we nog even naar het strand toe lopen wat op ongeveer 1 mijl van de KOA ligt maar we zagen al dat er zeemist was. Bij het strand aangekomen was er ook niet veel te zien.

Coördinaten Google maps:  N 36 55 32.9, W 121 50 32.9

Afgelegde afstand: 120km

Weer:  Zonnig/onbewolkt en 26 graden aan het eind van de dag bewolkt en ongeveer 20 graden.