USA vakantie dag 5 – 9 mei Monterey Bay -> Carpinteria State Beach

Vandaag de eerste lange etappe naar de kampground vlak na Santa Barbara. We hadden de Carpinteria State Beach kampground als eerste keus en malibu beach als tweede keus. Zo tegen 7.00 zijn we opgestaan, hebben we ontbeten en zijn we na alles afgekoppeld te hebben op pad gegaan. We hadden en reis van ongeveer 270 mijl of 420 km voor de boeg.

We gingen voor de route via highway 1 wat ook wel bekend staat als een van de mooiste routes van amerika. We moesten alledrie toegeven dat de route niet teleurstelt en zeer mooie uitzichten heeft. Op de eerste stop hebben we even de benen kunnen strekken en wat foto’s van het mooie uitzicht kunnen maken. Na een rit van 2 uur zijn we nogmaals gestopt en hebben we daar van het uitzicht genoten. De weg zelf loopt echt door de bergen heen met aan de rechterkant dan de zee met zeer steile afgronden en aan de linkerkant de berg die zowat loodrecht omhoog gaat. Op sommige stukken is het echt een behoorlijke slingerweg met veel steile stukken. Een geweldige weg maar het gevaar van de weg is dat er ontelbare “fotomoment” plekken zijn en als je bij allemaal stopt ben je zeer veel tijd extra kwijt.

Het steile gedeelte loopt van Monterey tot San Simeon waar de weg wat vlakker en rustiger wordt. De Magellan(navi) heeft ons daarbij ook een paar keer een verkeerde kant opgestuurd. Zo bij San Simeon was het etenstijd en zijn we even gestopt om te eten. Hier waren een paar grondeekhoorntjes en Geert had ze gelijk uit de hand aan het eten en wat begon met 1 eekhoorn eindigde met 4 eekhoorntjes. Er lagen ook de wereld aan zeehonden aan het strand bij San Simeon.

Na de highway 1 zijn we dan verder gegaan op de Freeway 101 maar dat ging niet gelijk goed we hebben daarbij het centrum van een dorp gezien wat niet op planning stond. Na alsnog de Freeway 101 e hebben gevonden zijn we doorgereden naar de Kampground. Ze hadden hier nog plek en we kregen gelijk een plekje met zicht op zee. Zijn we ook nog even aan het strand geweest. Voor de komende dagen hadden we ook nog weer wat etenswaren nodig en dus moesten we naar de supermarkt. Op een paar honderd meter afstand zat een VONS en daar dus even gekeken. Dit was ook de supermarkt zoals wij hem verwacht hadden.

Nog even een strandwandeling en mooie foto’s van de zonsondergang en op naar de dag van morgen. Morgen rijden we naar Pomona in Los Angeles.

Coördinaten Kampgroung GPS: N 34 23.39,  W 119 31.10

Afgelegde afstand: 420km + 15km detour.

Weer: Ochtend: mistig en fris (ongeveer 16 graden), Middag: Zonnig/onbewolkt  en ongeveer 22 graden.