USA vakantie dag 7 – 11 mei Fairplex So Cal Pomona uitstap naar Universal Studios

Op het programma staat vandaag een uitstap naar de Universal Studios te Hollywood. We hadden gisteren al een huurauto besteld bij Hertz om naar de Universal Studios te gaan en deze zal om 9.30 bezorgd worden.  Wij waren om 9.00 uur al klaar met alles en gereed om te vertrekken, dus zijn we maar vast naar de receptie gegaan. Zo tegen 9.30 was er echter nog niemand die een huurauto kwam brengen. Op de KOA vertelden ze al dat het vaker voorkomt en dat als ze niet op tijd waren we weer moesten bellen. Daniel heeft meerdere malen gebeld en zo tegen 10.20 was eindelijk de huurauto aanwezig en we kregen de auto nu ook met 30 dollar korting. Na alles geregeld te hebben konden we eindelijk met de auto op pad. Wel eerst even tanken want we krijgen de auto natuurlijk weer met lege tank mee.

Op de snelweg ging het vlot en Geert maakte aangezien we met 3 personen zijn dankbaar gebruik van de carpoolbaan. Na een rit van ongeveer 45 minuten waren we dan in Universal city bij de Universal studio’s. We konden hier kiezen voor parkeren voor 15 dollar en een stuk lopen of parkeren voor 20 dollar gelijk naast de deur. Wij kozen voor het parkeren naast de deur. Eenmaal binnen bij Universal Studio’s zijn we gelijk naar de studio tour gegaan waar we vrijwel direct konden instappen. We werden hier over verschillende sets gereden zoals die van: back to the future, ghost whisperer, desperate housewifes, bones, jaws, etc. Ook kregen we tijdens de tour dat we King Kong 360 3D konden zien wat echt fantastisch was je zat middenin het gevecht.

We hebben vandaag ook nog een gelukje gehad want voor het eerst was “Transformers the ride” open. Geert, Martha en Daniel zijn hier ingegaan en hebben genoten van de atractie in 3d. Hierna zijn we nog in Jurassic park the ride geweest en Geert en Daniël nog in “Revenge of the mummy”.
Als afsluiting hebben we de waterworld show nog gekeken en hier hebben we alle drie van genoten. Hierna zijn we het park weer uitgegaan om nog even over de citywalk te gaan wat een leuk iets is om te bekijken met alle aparte winkeltjes. Zo tegen 16.30 zaten we weer in de auto op weg terug naar de Kampground. De terugweg verliep wat minder voorspoedig aangezien we ongeveer 10 mijl lang (ongeveer 16 kilometer) met langzaam rijdend en stilstaand verkeer te maken hadden.

Ik martha zat bij de transformers tussen mijn beide mannen die hard op lachten en zeer genoten en zelf was ik zeer beroerd wat zij nog leuker vonden dus.Ze hebben mij ook overgehaald om mee te gaan de boeven.

We zijn nog even langs de panda express om wat te eten te halen gegaan. Ze hebben in Amerika echt voor alle soorten voedsel wel een fastfood keten. Het eten van panda express  (chinese take  away ) was erg lekker en je krijgt ook voldoende. Zo tegen 18.30 hebben we de sleutels van de auto ingeleverd.

Morgen gaat de reis weer verder richting Barstow waar een ghost town is “calico”.

Afgelegde afstand: ongeveer 120km niet camper gerelateerd.

Coördinaten: dezelfde als gisteren

Weer: Zonnig/onbewolkt en ongeveer 24 graden.