USA vakantie dag 8 – 12 mei Fairplex So Cal Pomona -> Barstow Calico KOA

Vandaag ging de camperreis weer verder naar de KOA Barstow Calico waar vlakbij een ghost town ligt genaamd Calico. De rit was niet zo heel lang namelijk een 80 mijl oftewel ongeveer 125km. Het was niet geheel goed gegaan met de autohuur aangezien de betaling volgens 3v geweigerd was. Om met een goed geweten te kunnen vertrekken hebben we eerst tot 9.00 uur gewacht om Hertz te bellen in verband met de betaling. Bij Hertz verzekerden ze dat het wel goed zou komen dus konden we zonder problemen vertrekken.

De reis zelf ging voorspoedig en zo tegen 10.30 waren we aangekomen bij de KOA. We kregen hier plek 31 toegewezen die gelukkig een beetje schaduw had door een boom. We zitten hier namelijk midden in de mojave dessert en daar is het heet. De campground bied een gratis shuttle service aan naar de calico ghost town. We hebben eerst de camper op plek gezet en daarna even geluncht (een muffin maar wel eentje die als lunch dient). We hebben eerst nog even wat zonebrandcreme gekocht aangezien de factor 8 die we hadden meegenomen hier niet afdoende is. We hebben daarbij een funkie zonnebrand gekocht met factor 50 voor de juiste bescherming. Hierna zijn we naar de ghost town gebracht met de shuttleservice. We hadden geluk aangezien er ook van alles te doen was in calico in verband met Moederdag. In het dorpje was het wel erg gezellig, maar ook erg commercieel (wat we al wel wisten). Er waren verschillende winkeltjes met allerlei producten ook producten die in het dorpje zelf gemaakt worden. Verder waren er de souvenirs winkels en figuranten die in de kledingstijl van 1881 rondliepen door het dorp.

Calico was een zilvermijn dorpje en dus was er ook een mijn waar je door kon lopen en kon zien hoe ze het toen te werk gingen. Er waren verschillende bands aan de gang die country muziek speelden voor de sfeer in het dorp. Na verschillende winkels en bands te hebben bekeken en beluisterd was het weer tijd om terug te gaan naar de campground. Bij de park office konden we dat aangeven en zij belden de KOA om de shuttle op te roepen. Wat een service.

Terug op de campground wilden we de airco van de RV aanzetten maar deze gaf als melding error E6 en deed het niet wij waren al bang dat hij stuk zou zijn. Daniel wilde zijn telefoon opladen en kwam erachter dat er geen stroom was en dus even gaan kijken bij de stroompaal. Op de stroompaal stonden de zekeringen op “off” en we hadden dus geen stroom. Na de zekering op “on” gezet te hebben hadden we wel stroom en deed de airco het (gelukkig) ook. Hierna zijn we nog even het zwembad(je) ingegaan om een beetje af te koelen en dat was wel even lekker.

Na nog even te hebben gezeten in de schaduw (de zon was gewoon niet te doen) was het tijd om iets te gaan eten. We hadden op de snelweg al de borden gezien van peggy sue’s 50’s diner maar door de bestuurder van de shuttle auto werd al afgeraden om daarheen te gaan. Hij gaf aan dat er aan de andere kant van de weg een diner zit die het betere eten heeft. We zijn zo tegen 17.15 naar die diner toegelopen en deze is ook echt in de 50’s dinerstijl zoals we van de films kennen. Het eten was er ook lekker, voldoende en niet te duur. Na het eten vertelde de serveerster van penny’s diner dat de KOA ons wel kwam ophalen en zei heeft dus de KOA gebeld zodat we werden opgehaald. De chauffeur had bijna een aanrijding en sloeg zichzelf al tegen het hoofd waarom hij die niet had gezien en moest daarna lachen om Daniël zijn opmerking over dat het mogelijk door dessert blindness kwam. De chauffeur verklaarde ons ook al voor “loco” dat we naar de diner waren gelopen in de hitte.

’s Avonds bij de camper is Martha’s voet elke keer wel weer opgeblazen als een ballonnetje vanwege vocht in de enkel.

Afgelegde afstand: 125km

Coördinaten: N 34 54 12.6, W 116 53 30.3

Weer: Zonnig/onbewolkt en ongeveer 38 graden (in de schaduw!)