USA vakantie dag 9 – 13 mei Barstow Calico KOA -> Kingman KOA

Vandaag een reisdag op de planning om bij de volgende bestemming te komen. We hadden een reis van 206 mijl voor de boeg (ongeveer 320 km). We zijn zo tegen 8.30 uur op pad gegaan maar moesten eerst tanken. Het vreemde is wel in Amerika dat er aan beide zijden van de Highway tankstations zitten. In ons geval aan de linkerkant van de Highway een Shell en een 76 waar de benzineprijs 4,59 per gallon was. Even onder de Highway door kom je bij twee andere pompen in ons geval een Arco en een onbekende waar de prijs 4,19 per gallon was. Wij hebben dus getankt bij de Arco en dat terwijl er maar 100 meter tussen de pompen zit. Na de tank volgegooid te hebben konden we op pad.

We moesten een klein stukje tweebaan weg hebben om op de interstate 40 north te komen. Eenmaal op de interstate 40 was het recht toe recht aan voor 195 mijl. De reis ging verder voorspoedig en na ongeveer 160 mijl gingen we de grens naar Arizona over en zijn we dus in een andere staat aangekomen. De navi begon hier wel raar te doen en gaf telkens aan dat we links af moesten en dan weer rechtsaf zonder dat we van de weg af geweest zijn. Het bleek dat de navi de positie niet geheel zuiver had en nadat Daniël hem had gereset deed hij het weer goed (zal ook wel last van de warmte gehad hebben). Zo tegen 11.40 kwamen we aan in Kingman waar we zonder problemen de KOA konden vinden.

We zijn smiddags nog even gaan wandelen om Kingman een beetje te gaan bekijken en daarbij van de warmte te genieten. We hadden we het idee dat de locals ons als gekken zagen om met dit weer te gaan wandelen, maar goed dat is niet ons probleem. Kingman is een dorp in de woestenij en erg veel bijzonders konden we ook niet zien.  Terug op de kampground is Daniël nog even gaan zwemmen in het (door de zon) verwarmde zwembad.

Morgen gaan we een deel van de route 66 rijden en op weg naar de Kampground bij de Grand Canyon.

Afgelegde afstand: 320km

Coördinaten:  N 35 14 1.4, W 114 1 2.7

Weer: Zonnig/onbewolkt en  32 graden

One thought on “USA vakantie dag 9 – 13 mei Barstow Calico KOA -> Kingman KOA

  1. Lekker hoor, dat weertje daar! Daar mag het mooie Nederland nog wel even wat van leren. Het ziet er allemaal heel erg goed uit daar, dus heel veel plezier de komende weken… 🙂

Comments are closed.