USA vakantie dag 12 – 16 mei Grand Canyon Camper Village -> Page-Lake Powell Campground

De reis zal vandaag verder gaan naar Page waar we weer twee nachten zullen verblijven. Daniel had gisteren al met de Campground gemaild om de plek te reserveren. Hij had hierbij aangegeven dat we naar de antelope canyon wilden en hij kreeg daarop een reply dat zij dat ook konden regelen en we dan op de campground worden opgehaald. Een dergelijk aanbod laten we niet onbenut en dus hebben we die ook gelijk laten reserveren.

Omdat de Campground al gereserveerd was konden we het lekker rustig aan doen om op de plaats van bestemming te komen. We zijn hierbij weer door het Grand Canyon National park gekomen omdat de staatweg daar doorheen loopt. Nu hadden we ook de mogelijkheid de oostzijde van de South rim te bekijken. We kwamen hierbij ook nog langs de tusayan pueblo ruins tegen waar we even hebben gekeken. Deze ruines zijn van een indianen volk die daar 800 jaar geleden hebben geleefd.

Ook aan de Oostzijde van de South rim zijn er talrijke uitzichtpunten waar je kunt fotograferen. We hebben er maar een paar aangedaan omdat we anders pas morgen op de andere Campground aan zouden komen en dat is niet de bedoeling. Tijdens de rit naar page kwamen we weer zeer mooie uitzichten en vergezichten tegen, sommige die wel erg onrealistisch aandeden.

In page aangekomen bleken we hier net zoveel kwijt te zijn voor twee nachten als op een andere Campground voor 1 nacht. Tevens hadden ze de tour naar de antelope canyon ook al gereserveerd en worden we op de Campground opgepikt, hoe ideaal wil je het hebben?

We kwamen rond 11.45 in Page aan en moesten dus nog wat te eten hebben. Daarbij zijn we het dorp ingelopen om te kijken, bij binnenkomst in het dorp is het eerste wat ons opviel de vele (verschillende kerken) er zitten hier aan dezelfde straat wel 10 verschillende kerken naast elkaar. In het centrum aangekomen wou Geert naar de Subway die hij zag zitten maar Martha had daar geen zin in. Na een rondje centrum en gemorrel zijn we uitgekomen bij een Mexicaans restaurant genaamd Fiesta Mexicana. Dit restaurant was erg leuk aangekleed in mexicaanse stijl en vrij snel hadden we een goed bord met lekker eten. (voor weinig geld). We zijn smiddags nog even het zwembad in gedoken om weer wat af te koelen want man wat is het heet hier.

Afgelegde afstand: 220km

Coördinaten: N 36 54 7.3, W 111 27 6

Weer: zonnig/onbewolkt en 33 graden.