USA vakantie dag 13 – 17 mei Page-Lake Powell Campground uitstap naar Antelope canyon

Het bezichtigen van Antelope canyon stond vandaag op het programma. Om 13.10 worden we opgehaald bij de Campground om er naartoe te gaan en dus hadden we de morgen nog aan onszelf.

Martha heeft eerst ‘s morgens de was gedaan aangezien dat ook eens moet gebeuren.  We hebben het de rest van de ochtend rustig aan gedaan en hebben lekker buiten gezeten boekjes te lezen.

Zo tegen 13.00 uur zijn we naar de ingang gelopen waar we opgepikt zouden worden. Er was ons gezegd dat we om 13.10 uur voor bij de ingang moesten zijn en klaar moesten staan anders kon het zijn dat we niet meegingen. De tourgids was er om 13.15 en dus was er niets echt aan de hand. We mochten allemaal gezellig en knus naast elkaar zitten op een bank in de laadbak van een pickup truck. We werden eerst (met gepaste snelheid ;)) naar het kantoor gereden waar we konden betalen voor de excursie. Nadat dat alles afgehandeld was werden weer op de monster truck pickup gezet op weg naar Antelope Canyon. De tours en Antelope Canyon worden volledig beheerd door de navajo indianen.

Op weg naar Antelope Cayon wat weer met gepaste snelheid ging (wind in het haar en goed vasthouden) ging het eerst over geasfalteerde wegen en daarna nog ongeveer 1,5 km over een zandweg. Bij de Canyon aangekomen was het druk maar werd het in groepen van maximaal 14 personen door de Canyon heen geleid. Onze gids genaamd Bruce had er merkbaar lol in en liet ons de meest mooie fotografie plekken zien en soms hielp hij ook mee om de beste foto te kunnen nemen. Antelope Canyon is een mooi natuurobject en leent zich erg goed voor fotografie.

Vandaag weer simpel gegeten en daarbij een kant en klaar maaltijd uit Amerika zelf geprobeerd aangevulde met doperwten en wortels. Na het eten wat Martha had bereid, gaf Geert al aan dat er voor Martha niet zoveel afwas zou zijn. Dus hebben Martha en Daniël de afwas gedaan.

Afgelegde afstand: verwaarloosbaar

Coördinaten: Zelfde als gisteren

Weer: Zonnig/onbewolkt en 34 graden.