USA vakantie dag 17 – 21 mei Ruby’s inn Campground Bryce Canyon -> uitstap naar Bryce Canyon

Het is vannacht goed koud geweest, want toen we opstonden waren de stroomsnoeren van de apparaten gewoon stijf. Op zich geeft dat niet want we hebben lekker geslapen wat ook wel weer lekker is.

Zo tegen 9.30 uur zijn we naar de ingang van de camping gelopen waar de shuttle naar bryce canyon zou stoppen tegen 9.40 uur. De shuttle was wat later, maar tegen 9.50 gingen we toch naar het park toe. In het park aangekomen zijn we in de shuttle blijven zitten tot de uiterste halte genaamd “Bryce point”. Vanaf dit punt hebben we dan de rim trail gelopen tot het eerst volgende punt. Langs dit pad had je echt fantastische gezichten over de Bryce Canyon. Bryce Canyon is veel kleiner dan de Grand Canyon maar op visueel gebied veel mooier. De kleuren die je bij Bryce Canyon ziet zijn echt fantastisch, heel veel felle roodtinten en dan zeer groene dennebomen ertussendoor. De wandeling was zo ongeveer een 2 km met behoorlijke stijgingen en dalingen.

Op weg naar de shuttle stop om de bus terug te pakken stond er een fransoos in de weg  en die niet aan de kant ging. Geert was er op een gegeven moment flauw van en gaf de fransoos tijdens het passeren een slinkse stevige schouderduw. Zo tegen 12.00 uur was het weer tijd om wat te eten en we dachten dat het in de Bryce Canyon wel kon, het bleek dat er in lodge een restaurant was maar het eten er zeer luxe en duur was. Aangezien Bryce Canyon niet echt groot is en we het wel gezien hadden hebben we de shuttle terug gepakt naar Ruby’s inn.

Bij ruby’s inn hebben we in Ruby’s diner (ja allemaal van dezelfde eigenaar) een burger gegeten. Hier heeft Daniël, Geert nog even tuk gehad over dat hij een fransoos had gemist. De reactie van Geert gaf Daniël en Martha wel vermaak (het ging om de french fries). Op de weg terug naar de campground zijn we nog even langs de winkel gegaan voor eieren aangezien die op waren. De eieren zijn daarbij duur betaald aangezien door een rekenkundig taalprobleem Martha in plaats van 4,79 een bedrag van 7,94 heeft betaald. Martha was hier niet blij mee en dat bleef haar de rest van de middag nog bij.

Vandaag kwam er naast ons ook een Duits stel te staan die niet tevreden waren met de plek, zij zijn naar de campground office gegaan en hebben daarbij een andere plek gekregen. Wij zijn zo met hun in gesprek gekomen en het bleek dat het deel wat wij nog gaan doen zij al gedaan hebben en andersom. Zo konden we gelijk tips aan elkaar geven van wat wel en wat niet te doen.

Afgelegde afstand: (shuttle bus 10km en te voet 3km)

Coördinaten: zie gisteren

Weer: Zonnig/onbewolkt en 26 graden (‘s morgens wel koud!)

2 thoughts on “USA vakantie dag 17 – 21 mei Ruby’s inn Campground Bryce Canyon -> uitstap naar Bryce Canyon

  1. Zeg, houden jullie het nog wel een beetje uit met zn allen? Niet te agressief worden, he? In other news, ik zit lekker op mijn werk maar door een gigantische storing kunnen we niet werken dus alle tijd om jullie blogje weer even door te nemen. Ik wil daar ook wel zijn.. Maar het is hier nu ook heerlijk weer, dus wij genieten hier ook wel hoor! Heus wel. Nou ja, veel plezier iig. Bring me home something good! 😛

    • We houden het nog wel uit met zijn allen dat is niet het probleem. Pap ergert zich alleen een beetje aan de hardnekkige niet opschietende fransosen die geen engels kennen.

Comments are closed.