USA vakantie dag 20 – 24 mei KOA circus circus Las Vegas -> Panamint Springs resort

Na een redelijke tot slechte nachtrust (vanwege de hitte) zijn we vanmorgen om half zeven vertrokken naar panamint springs. De navi gaf aan dat het een rit van vijf en een half uur zou zijn dus we maakten ons er al klaar voor. In Las Vegas bleek dat we heel makkelijk weer weg konden komen door vrijwel gelijk de Interstate 15 op te draaien. Na ongeveer 100 mijl moesten we een weg de highway 374 op in beatty, deze stond op Martha’s kaart vreemd aangeduid dus het was even afwachen wat voor weg het zou zijn.

De weg 374 bleek wel mee te vallen het was schijnbaar een vrij nieuwe weg maar wel eentje die behoorlijk daalt. Er werd in beatty ook al aangegeven dat hij niet geschikt en verboden was voor trucks. Na de 374 kwamen we uit op de higway 190 die dwars door Death Valley loopt. Middenin Death Valley zijn we even gestopt voor wat foto’s en nu kunnen we ook zeggen dat we in Death Valley hebben gestaan en het hebben overleefd. De weg werd hierna wel leuk Geert en Daniël genoten van de weg terwijl Martha achterin bijna misselijk werd, de weg was namelijk net een rollercoaster.

Zo tegen 11.45 kwamen we aan bij Panamint Springs Resort waar we een plekje hadden gereserveerd.  Het was toen we er aan kwamen wel even goed kijken of we goed zaten aangezien de Campground zelf leeg was. Het is hier ook dor en droog en waarschijnlijk houden niet veel het hier lang uit. De douches en wc’s zijn wel aan vernieuwing toe maar verder wel schoon.

Bij het restaurant zijn we even wat gaan eten omdat het veel te warm is om te koken. Het eten was goed maar niet bepaald goedkoop net als de benzine, maar dat ligt waarschijnlijk aan de ongunstige ligging. Verder vandaag een rustdag en niet veel te doen (er is hier ook niets te doen).

Afgelegde afstand: 320 km

Coördinaten:  N 36 20 26.3, W 117 28 6.7

Weer: Zonnig/onbewolkt en 38 graden