USA vakantie dag 21 – 25 mei Panamint Springs resort -> Mono Vista RV Lee vining

Vandaag zijn we weer vroeg opgestaan om de reis voor te zetten en dit maal naar Lee vining bij het Mono Lake waar we twee nachten verblijven. Vandaag gaan we Death Valley verlaten en weer naar normalere temperaturen.

De reis naar Lee Vining ging verder zonder problemen en zo tegen 10.30 uur waren we op de campground om ons aan te melden. We stapten de camper uit in onze korte broek en t-shirt en daarbij gelijk de kou in. Het sneeuwde in Lee Vining en we zijn dus van 40 graden naar ongeveer 5 graden gegaan. Bij de receptie van de campground werd ons verteld dat we pas om 13.00 uur konden inchecken en dat het niet eerder kon. Wij moesten dus nog maar even iets zoeken om te doen tot 13.00 uur. De mevrouw van de receptie stuurde ons naar het Visitor center wat een paar honderd meter verderop zat.

Bij het Visitor center werd al vermeld dat de Tioga pass mogelijk door het slechte weer gesloten zou worden. Dat wordt dus nog even spannend voor zondag wanneer wij erover willen. Wij hebben gelijk ook wat info over bodie (ghost town) gekregen en zijn daarna naar het mono lake gelopen (tenminste we hebben een poging gedaan). Op het oog leek het een korte afstand naar het meer maar toen we op pad waren werd de afstand maar niet kleiner, dus hebben we op een gegeven moment maar weer rechtsomkeert gemaakt.

Zo tegen 12.45 waren we weer op de campground waar een andere mevrouw ons gelijk hielp en onze plek toewees. We hebben de camper op zijn plek gezet en de elektriciteit aangesloten, geen water aangezien we morgen nog naar Bodie gaan met de camper. Hierna zijn we het dorp ingegaan om wat te gaan eten, bij Bodie mikes hebben we een “strikin’ it rich” burger gehad met echte vlaamse vrieten en deze was erg lekker. Toen Daniël, Martha bezig zag deed dat hem denken aan panamint springs waar Martha een salade had en daarbij de halve mosterdfles er over leeg spoot ze was in de overtuiging dat het de dressing was. Het was toen niet lekker maar Martha liet zich daar niet kennen. Het eten was nu een stuk beter en ook een stuk goedkoper.

Afgelegde afstand: 270 km

Coördinaten: N 37 57 31.4, W 119 7 21

Weer: (Begin = zonnig/onbewolkt en 38 graden) Eind = Bewolkt/sneeuw en 5/10 graden.