USA vakantie dag 23 – 27 mei Mono Vista RV Lee vining -> KOA Yosemite West Mariposa

Na een tweede koude nacht hebben we na het ontbijten de camper weer klaar gemaakt voor de volgende trip. We hebben hierbij een rit van 89 mijl (ongeveer 150km) voor de boeg over de Tioga pass naar yosemite national park. Het was nog even een beetje spannend aangezien de pass een dag ervoor dicht was vanwege sneeuwval.

De reis verliep verder zonder problemen en na ongeveer 12 mijl kwamen we bij de rangerstation waar onze pass werd gecontroleerd. Als je een park in Amerika binnen wil moet je namelijk entree betalen. Bij een meertje zijn we nog even gestopt om wat foto’s te maken van de mooie natuur, we stonden hierbij wel weer in de sneeuw. In het yosemite valley zijn we nog een keer gestopt om foto’s te maken bij de rivier.

Het was vandaag druk naar het park in want er stond een behoorlijke rij bij de andere ingang waar wij er weer uitgingen. Verder op de weg stond er aangegeven dat er een detour zou zijn en dit bleek te gaan om een oude aardverschuiving waarbij de weg was bedolven. Hierbij hebben ze de weg niet geruimd maar hebben ze een eenbaans weg aan de andere zijde van de rivier gelegd met twee bruggen. Toen we volgens de navi bijna op de plek waren begon Geert steeds sneller te rijden en Martha en Daniël vonden dit wel raar. Het bleek toen we bij de KOA aangekomen waren dat Geert nodig naar de wc moest.

Op de KOA aangekomen hebben we de camper op plek gezet en kon Geert eindelijk naar de wc (dacht hij). Ze waren namelijk net de wc’s boven aan het schoonmaken en beneden was er maar 1 wc waar al een wachtrij stond. Hij is dus in de camper maar naar de wc gegaan. Verder hebben we vandaag gebruikt om de koffers voor zover alvast in te pakken aangezien overmorgen de camper weer terug moet.

Martha heeft bij de receptie nog een stukje handgemaakte fudge gekocht met noten aangezien dat hier bekend zou zijn. Deze hebben we smiddags nog een stukje van gehad en hij was ook wel erg lekker (lijkt op dikke chocopasta met noten). Even later kwam ze aan met een ijsje voor ons drieën en dit bleek een fudge ijsje te zijn, Martha gaf aan dat ze dacht dat het een soort magnum was (ja ja). Als avondeten hebben we een eenpans gerecht gehad met macaroni en kip waarbij Martha 2 blikjes doperwten extra erdoor heeft gedaan (zijn we die weer kwijt).

Afgelegde afstand: 150km

Coördinaten: N 37 32 35, W 119 55 16.7

Weer: Zonnig/licht bewolkt en 22 graden.