9 Mei – Dag 7 USA Trip (Van KOA Nashville naar Pickwick landing state park campground)

Vandaag gaan we Nashville verlaten en weer verder met onze reis richting Memphis. We hebben nu na een drukke stad een rustige rit gepland via de Natchez trace Parkway naar Pickwick Landing state park. Zo tegen 9.30 uur zijn we op pad gegaan en kwamen we eerst in langzaamrijdend verkeer terecht rond Nashville. Onderaan Nashville konden we de Natchez trace parkway op en deze weg is bedoeld voor alleen recreatief gebruik.

Eenmaal op de parkway was het rijden ook heerlijk aangezien er weinig tot geen verkeer was en vrachtwagens de weg niet op mogen. De weg is aangelegd door de national park service en wordt ook door hun onderhouden. Aan deze weg van ruim 400 mijl liggen ook geen dorpen en zijn er maar beperkt mogelijkheden de weg op te komen. Aan deze weg zitten ook verschillende bezienswaardigheden waar we er een aantal van hebben gezien.

Bij de Jackson Falls hebben we de watervallen bekeken en daarna hebben we even wat aan de picknick tafel gegeten. Hier konden we even weer tot rust komen in de natuur.

We hadden vandaag wel een beetje ruzie met de navigatie. Ik had in Nashville de navigatie ingesteld om ons naar Picknick landing state park te brengen. Echter is er iets fout gegaan en is hij gestopt bij een plaats op de route waarbij we in eerste instantie dachten er te zijn. Na controle bleek dat we nog 55 mijl te gaan hadden.

Zo tegen 16.30 uur kwamen we aan bij de campground en er waren nog (ruim) voldoende plekken vrij. De campground was als tussenstop ook lekker goedkoop met een prijs van 24 dollar per nacht. Na de camper op plek gezet te hebben was de volgende taak om de BBQ aan te steken. We gingen vandaag namelijk BBQ-en. Na het eten heb ik nog even een rondje gelopen en ben ik nog wezen kijken bij het meer waar de campground vlakbij ligt.

Afgelegde afstand: 354km (166 mijl)
Coördinaten: 35.053110, -88.225317
Weer: i’m melting! oftewel 31 graden en onbewolkt/licht bewolkt