18 Mei – Dag 16 USA Trip (Van KOA Perry naar Manatee Springs RV resort)

vandaag waren we om 6.00 uur wakker en was het plan om zo tegen 8.30 uur of eerder op weg te gaan naar Manatee springs. Na ons gedoucht te hebben en ontbeten waren we zo tegen 8.20 uur klaar voor vertrek. We hadden vandaag een reis van 119 mijl (191km) voor de boeg en moesten steeds dezelfde weg blijven volgen. Onze Nederlandse buren waren ongeveer 5 minuten eerder vertrokken. 

Gisteren had Harma met hun gesproken en daarbij aangegeven dat wij naar Manatee Springs zouden gaan om daar de Manatees te gaan kijken. Zij zouden het op internet bekijken en hebben blijkbaar hun originele plan laten varen en zijn ook naar Manatee Springs gereden. 

Bij het bezoekerscentrum werden we in een bootje geladen voor en 20 minuten durende tocht naar het eigenlijke park. We hadden achteraf ook bij de parkingang kunnen parkeren maar dit was leuker. We waren zo tegen 10.45 uur bij het park en konden vrijwel direct in het bootje stappen aangezien die om 11.00 uur vertrok (boottocht is gratis). 

Het park zelf was erg leuk en koste 13 euro per persoon aan entree. Daarbij zijn alle dieren (behalve het nijlpaard) afkomstig en te vinden in de natuur van Florida. Deze dieren zijn er gekomen omdat ze in beslag zijn genomen, zijn overgedragen omdat ze te groot werden of gewond zijn geraakt. De dieren die ze kunnen rehabiliteren en terzetten worden ook weer vrijgelaten. Dieren waarbij dat niet kan blijven in het park. 

Bij de eerste show waren de Manatees nog niet echt happig maar bij de tweede show van 13.30 uur waren ze dat gelukkig wel. Hierbij de dieren ook goed kunnen bekijken. Zo tegen 14.30 hebben we het park weer verlaten om een campground te zoeken. Hierbij had ik een campground in gedachten en daar dus naartoe gereden, echter de navigatie was nogal creatief qua route. Op de campground aangekomen was er nog wel een plekje vrij en waren we voor 26 dollar klaar. 

Na de camper neergezet te hebben zijn we eerst nog even wezen zwemmen voor we naar het restaurant zijn gelopen. Wel appart als je in het zwembad ligt en dan door krijgt dat in het stukje natuur water midden op de campground 2 aligatoren zwemmen en er eentje op het gras ligt.  Na het zwemmen zijn we langs een drukke weg naar het restaurant “Suncoast Bar & Grill” gelopen voor wat te eten. Het restaurant zag er uit als een hillbilly bar maar het eten was er erg goed en niet duur. Om 18.00 uur begon er ook een band(je) live muziek te spelen.  Al met al een geslaagde dag.

Afgelegde afstand: 191km (116 mijl)
Coördinaten: 28.789971, -82.600900
Weer: 31 graden en licht bewolkt (één regenbui gehad)