20 Mei – Dag 18 USA Trip (Uitstap naar Kennedy space center)

Vandaag waren we weer tegen 6.00 uur klaarwakker en hadden we nog bijna 3 uur de tijd om te ontbijten, te douchen en de camper los te koppelen. Afgelopen nacht minder slecht geslapen dan voorgaande nachten. We werden echter helaas wakker met regen en de voorspelling van de rest van de dag zou het niet veel beter worden. 

Zo tegen 8.45 uur zijn we naar Kennedy space center gereden een ritje van ongeveer een kwartier. Eenmaal daar aangekomen werden we nog verrast met een 15 dollar aan parkeergeld waar we niet op gerekend hadden. Daarna kwam de klapper van de entree welke we al wel wisten. Ook hier weer de metaaldetector poortjes en tassencheck voor we echt binnen waren. 

Eenmaal binnen was het even zoeken naar waar de bezienswaardigheden zicht bevonden. als eerste waren we een ruimte ingelopen waar alleen maar opgezette dieren stonden. Daarna zijn we de gift shop binnen gelopen en daarna vonden we de eerste gebouw waar wat te zien en beleven was. Hier was en show welke  we alleen het laatste stukje van gezien hebben en wat interactieve display’s waarbij je het koppelen van een orbiter kon proberen. Ook stonden er wat demonstratie modellen van zaken waar ze aan werken. 

Na journey to mars zijn we op een bus gestapt (20 minuten wachttijd) om naar de apollo/saturn 5 complex te gaan. Dit was een busrit van ongeveer 40 minuten waarbij je vanuit de bus het gehele complex te zien krijgt en uitleg over wat alles is. Bij het complex aangekomen wordt je naar binnen geleid door twee grote hallen een voor de inleiding en een voor de voorbereiding van wat je te zien krijgt. In deze hal staat een ongebruikte saturn 5 raket waarbij alles klaar was voor het opstijgen, maar het geld voor de brandstof werd ingetrokken en dat dus nooit gebeurt is. 

De busrit terug naar het hoofdcomplex duurde maar 15 minuten. Daar weer aangekomen hebben we daar nog 2 films in IMAX 3d gezien over de aarde en het ruizen naar de ruimte. De mooiste entree was in het gebouw van de atlantis spaceshuttle staat opgesteld. Daar zijn we ook nog een een simulator geweest die het opstijgen van de spaceshuttle nabootst. 

Zo tegen 17.30 uur waren we uitgekeken en zijn we weer naar de camper gelopen. Op weg terug zijn we nog even langs de “china wok” gereden om eten te halen. Bij het naastgelegen supermarkt hebben we nog een paar broden opgehaald voor als we op het disney campground staan. We kunnen dan gewoon onze ontbijt eten voor we het park in gaan. 

Afgelegde afstand: 9700 stappen
Coördinaten:
Weer: 28 graden en bewolkt (veel regen)