Vakantie 2014: Dag 3 – Dinsdag 29 juli

Vandaag eindelijk lekker geslapen op het nieuwe luchtbed wat is dat een verademing. Na even opgefrist te hebben ben ik zo tegen 8.00 uur naar de bakker gelopen om een paar broodjes op te halen. Na lekker ontbeten te hebben, heb ik de spullen bij elkaar gezocht om op de fiets naar het DDR museum te rijden. Het DDR museum pirna was iets meer dan 5 km fietsen dus goed te doen. Tevens was het ook een mooi rit om de duitse manier van fietsen te leren kennen. Ze hebben soms aparte fietspaden maar meestal zijn het gedeelde voetpaden/fietspaden. Na een keer fout gereden te zijn toch nog het DDR museum gevonden.

Het DDR museum zat in een oud industrie gebouw en daar hadden ze verschillende ruimtes ingedeeld zoals de meeste mensen in DDR tijd leefden. Tevens stonden er van allerhande producten welke in de DDR tijd verkocht en gebruikt werden. De bekendste daarvan is waarschijnlijk wel de trabant. Het was wel even leuk en interessant te zien wat de mensen in DDR tijd allemaal gehad hebben.  Aangezien het erg warm was achteraf nog even een flesje drinken gekocht om te drinken en eentje voor onderweg.

Na het DDR museum ben in de altstad van Pirna ingereden om daar even te kijken. Pirna heeft een mooie oude binnenstad en boven de stad torent kasteel sonnenstein uit. Sonnenstein is niet te bezoeken omdat daar het provinciehuis (of iets dergelijks) in gezeteld is. Wel kun je het terrein en de gebouwen bekijken. Aangezien het warm was wou ik boven bij het kasteel in de biergarten nog een drankje bestellen maar die kostte 1.80 en ik had nog maar 1.50 op zak. Pinnen kon daar niet en dus maar weer met de trap naar beneden. Eerst maar eens een pinautomaat opgezocht om toch weer wat geld op zak te hebben (in Duitsland werken ze nog veel met contant geld). Na de stad bekeken te hebben, het stadmuseum en de nabij gelegen kerk (was een oud klooster), ben ik weer op de fiets gestapt om terug naar de camping te gaan.

Zo tegen 15.30 uur was ik op de camping aangekomen en na wat spullen weggegooid te hebben begon het wat te sputteren. Ik zat nog niet op de stoel onder de luifel van mijn tent of het begon met toch te hozen. De regenbui duurde maximaal 20 minuten maar na de bui stonden de paden wel blank.

Weer: halfbewolkt, stevige hoosbui en ongeveer 26 graden.