Vakantie 2014: Dag 4 – Woensdag 30 juli

Vandaag was de voorspelling slecht en dus eerst eens op mijn gemak gekeken wat vandaag te gaan doen. Na rustig aan gedaan te hebben vanochtend (het is tenslotte vakantie) en nog even een stukje van Inferno te hebben gelezen maar in de auto gestapt en richting Stolpen gegaan. Het stadje schijnt wel interessant te zijn en de burcht ook.  De navigatie ingesteld en in de auto gehangen en op pad gegaan. Stolpen lag niet zover van Pirna maar door wegwerkzaamheden wel een aardige omleiding gehad.

In Stolpen aangekomen de auto geparkeerd en naar het centrum gelopen. Het stadje zelf was nog redelijk in oude stijl met een centraal plein waar alle belangrijke gebouwen zich bevonden. De burcht torende al boven het stadje uit. Om bij de burcht te komen moest je weer behoorlijk klimmen (waarom toch?) . De burcht zelf was een ruïne maar ze hadden het wel zo gemaakt dat er genoeg te zien was. Van de burcht stonden nog 4 torens welke begaanbaar waren en waar zaken in tentoongesteld stonden. Voor 10 cent kon je ook nog de “burggheist” zien en die was wel grappig. Er liep eerder al een klein jongetje van een jaar of 5 die het niet grappig vond dat de geest hem zo had laten schrikken.

Op het kasteel was er ook een klein eettentje waar ik voor het eerste deze vakantie een kaffee mit kuchen heb besteld. De burcht is geheel gebouwd op en met basaltstenen, oftewel die kenmerkende 5 of 6 kantige stenen. Hierna nog even een rondje burcht gedaan en het stadje nog even rondgewandeld.  Zo tegen 15.30 was ik weer terug bij de tent en ben ik weer verder gaan lezen in het boek Inferno en heb ik hem inmiddels ook uit.

Weer: bewolkt, droog en ongeveer 22 graden.