Over mij

Even over mijzelf:
Ik ben Daniel Dokter en ik ben geboren in 1978. Ik heb veel hobby’s maar de grootste drie zijn toch wel mijn auto, wandelen en fotografie. Als het even lukt probeer ik deze drie te combineren dat ik ze tegelijk kan uitvoeren.

Mijn auto:

Sinds januari 2021 rijd ik in een Peugeot 208 1.2 Envy uit 2013. Na een 9 jaar was het tijd om te vernieuwen van auto. De auto is van veel luxe voorzien namelijk: automatische ruitenwissers, automatische verlichting, navigatie, parkeersensoren, mistlampen, automatisch inklappende buitenspiegels, automatische dimmende binnenspiegel, cruise control, climate control. Voor een 1.2 3cylinder motor is hij nog wel erg sportief. Met 950 kilo zit deze auto ook een belastingschaal lager wat ook wel prettig is. 
 
 
Van november 2011 tot januari 2021 reed ik in een Peugeot 206 SW uit 2003. De auto heeft een 1.6 16v motor met 109pk en is uitgevoerd in de XS uitvoering. Dat betekend dat het een uitrusting is met sportstoelen, een met leer bekleed sportstuur, 16 inch lichtmetalen velgen, een aluminium tankklepje en witte tellers. Ik zal de kleur van de auto wel erg missen, want die blauwe kleur vindt ik nog steeds fantastisch.
 
 
Na 10 jaar trouwe dienst is de Suzuki Swift verkocht. Ik had de auto in 2001 als een standaard suzuki swift GR gekocht maar er in de loop van de jaren wel veel zaken aan veranderd.

 


Een paar voorbeelden zijn:
– Bumperlippen en sideskirts;
– dakspoiler;
– electrische ramen;
– Lichtmetalen velgen;
– Volledige audio aanpassing.
 
 
Mijn camera:
Ik gebruik voor de fotografie sinds kort een Sony A57 DSLT camera. Deze camera heeft mijn oude Sony A390 DSLR camera vervangen. De camera bevalt mij erg goed en er komen ook zeer goede foto’s uit. Nu alleen dat de fotograaf er nog mee leert werken.

 

 
Apparatuur:
– Sony A57 DSLT (A390 dSLR is backup)
– Sony 3.5-5.6/18-55mm Objectief SAM II
– Tamron 4-5.6/55-200mm Di II Objectief
– Tamron 28-80mm Objectief
– Tamron 18-200mm Objectief
– Meerdere filters in meerder maten
– Lowepro Slingshot 202aw zwart en Lowepro Photo Hatchback BP 250 AW II blauw tassen
– Slik pressman statief

Wandelen:
Het wandelen is een hobby geworden met name door twee reizen die ik heb gedaan. De eerste reis was naar Wales waar we rondwandelingen gedaan hebben en de Snowdon beklommen hebben. De tweede reis was de Vasaloppet huttentocht in Zweden van 95 km. Hierna ben ik meer gaan wandelen in Nederland en heb ik al een aantal wandelingen gedaan. Deze wandelingen heb ik dan zelfstandig of in groepsverband gedaan.