Disneyland 2024 Dag 6 – Oorlogsmuseum Meaux en reis naar huis

Vandaag de laatste dag op de camping en voor de ochtend heb ik een uitstapje naar het oorlogsmusuem in Meaux op het programma staan. Vandaag kon ik weer een beetje uitslapen omdat ik niet op een bepaalde tijd er hoefde te zijn.

Het oorlogsmuseum zelf was erg interresant om te zien en de manier van tonen was ook mooi gedaan. Door op bepaalde punten de suggestie te wekken dat de soldaten de vitrines lijken te verlaten hebben ze in een statische opstelling toch wat dynamiek weten te creeren. Het is geen gigantische museum maar er staan wel wat interresante stukken opgesteld. Ik had vandaag het geluk dat het blijkbaar schoolreisjes dag was aangezien er heel veel schoolkinderen waren.

Achter het museum staat een gigantisch standbeeld uit de jaren 30 die door de Amerikanen gedoneerd was. Om bij het beeld te komen moest je wel met de auto van de parkeerplaats af en naar de parkeerplaats van het monument rijden. Ze zijn nog bezig met het museum en ik verwacht dat je in de toekomst er lopend naar toe kunt.

Na het museum ben ik voor wat te eten naar de burger king gegaan in het winkelgebied van Meaux en naar de e-Leclerc voor een paar boodschappen. Mijn ouders hadden graag nog een paar grote blikken cassoulet en ik heb ook nog een paar blikken met kant en klaar maaltijden gehaald en een paar blikken met gekookte krieltjes in blik.

Zo tegen 14 uur was ik weer bij de tent en gezien de voorspelling van regen de volgende dag heb ik besloten om op dat moment de tent op te pakken en naar huis te rijden. De tent was op het moment heel mooi droog en dat scheelt weer een hoop ellende. Zo tegen 15.10 had ik de tent en alles opgepakt en ingepakt en kon ik op pad. Aan het begin van de reis gaf de navigatie aan dat er een 2,5 uur vertraging zou zijn. Naarmate de reis verliep werd dat op een gegeven moment nog een vertraging van 1 minuut zo tegen 23.45 was ik thuis.