11/15/20

Wandeling naar Appelbergen

Het was vandaag in de ochtend en begin van de middag mooi weer dus de wandelschoenen maar weer aangetrokken. Vandaag stond er een wandeling op het programma naar Appelbergen.

Onderweg ben ik nog even wat jeugdsentiment op gaan halen en langs mijn oude basisschool gelopen, de Tuindorpschool, het is nu geen basisschool meer er zit nu een kinderdagverblijf in het gebouw. Gelukkig is de buitenkant van het gebouw niet of nauwelijk veranderd.

Daarna doorgelopen naar het Scharlakenbos of Geertsemabos en via het bos om het sportcentrum Scharlakenhof heen gelopen. Via de viaductweg naar het natuurgebied Appelbergen gelopen.

In Appelbergen aangekomen bleek het daar toch wel aardig druk te zijn met wandelaars en dagjesmensen. Hierbij dus mijn geplande route (had dan achteraan moeten sluiten in de rij) afgebroken en dus omgekeerd en weer op weg terug gegaan. Daarbij wel een andere route gekozen dan de heenweg voor zover dat mogelijk was.

De wandeling was wel weer lekker om actief bezig te zijn (na al het thuis zitten) en even het hoofd weer “leeg” te maken. De route is uitgekomen op 13km voor vandaag. Hieronder de fotorepportage.

11/3/20

Boswandeling Scharlakenbos

De zon schijnt en het is mooi herfstachtig weer. Ik moet vandaag beginnen om 12.30 en dus mooi de tijd om ’s ochtends nog even een mooie wandeling te maken.

Dus wandelschoenen aan en tas met camera mee en op pad. Het is ongeveer 1,5 km lopen naar het bos. De laatste keer dat ik in dit bos ben geweest is zeker al wel minimaal 5 jaar geleden. Eens kijken wat er allemaal veranderd is aan en in het bos.

Wel lekker met al die ellende op deze wereld om even het hoofd te kunnen legen en een frisse neus te halen. Hieronder een foto impressie van de boswandeling.

06/19/19

Frankrijk Vakantie 2019 – Dag 1

Vandaag is het dan eindelijk zover dat de vakantiereis kan beginnen. Voor vandaag staat een reis van net geen 600 km op de planning. We hoeven daarom niet vroeg te starten en kunnen mooi na de spits beginnen aan de reis. Ik heb eerst thuis nog een aantal zaken op orde gemaakt voor ik zo tegen 9.30 op pad zou gaan. Nog zeer belangrijk dat voor we echt op pad gaan eerst nog wat snoep en drinken gekocht wordt.

De reis zelf ging zonder problemen en op een paar wegwerkzaamheden na (waar ik alleen wat langzamer moest rijden) geen problemen ondervonden. Na een rit van ongeveer 400 km toch maar even gestopt (plaspauze) en daarna doorgereden naar plaats van bestemming.

De navigatie deed weer goed haar werk en zette me praktisch voor de deur af. Hierna aangebeld en er werd door de vrouw des huizes open gedaan. Helaas liepen we tegen een taalbarrière aan. Zij kon alleen Frans en ik helaas niet ze gaf aan dat haar partner over ongeveer een uur thuis zou zijn en die wel Engels praat.

Na de auto getankt te hebben ik heb de afstand afgelegd op 3 kwart tank was het tijd om wat te eten. Hierbij maar eerst voor een veilige en snelle hap bij de McDonald’s gekozen. De heer des huizes was daarbij ook weer terug en dus in het engels nog even de belangrijkste zaken besproken. Ook had hij nog wat tips over wat te bekijken morgen en overmorgen in de omgeving.

05/19/19

Familiedag 19 mei 2019

Vandaag is het weer zover… De jaarlijkse familiedag is weer aangebroken. Dit zal wel de laatste familiedag zijn voor deze familie. Dat mag echter de pret niet drukken en we gaan er een mooie dag van maken. Het weer zit in ieder geval goed mee.

Dit jaar is de familiedag georganiseerd bij de speel en ijsboerderij “De Drentse Koe” in Ruinerwold. Na iedereen weer begroet te hebben werden we naar onze gereserveerde ruimte gebracht. De koffie, Thee en appeltaart stond al klaar. We kregen ook voor ieder persoon een muntje om twee bolletjes (huisgemaakt) ijs te kunnen halen.

Voor tussen de middag stonden er pannenkoeken op het programma welke we zelf moesten bakken. We konden daarbij kiezen uit naturel, appel/kaneel, kaas of spek pannenkoeken.

Voor de rest van de dag kon er vrij gebruik gemaakt worden van de speeltuin en waterpark. De kinderen waren dus vrijwel de gehele dag de hort op. Zo tegen 17.00 uur zat het erop en zijn we weer huiswaarts gegaan.

05/4/19

Dagje Nederlands Openluchtmuseum Arnhem

Dankzij 4 vrijkaarten en mijn Vipkaart van de bank/giro loterij konden we vandaag gratis naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Nou ja gratis de brandstof moesten we nog wel zelf betalen.

Zo tegen 9.30 zijn we in de auto gestapt voor de lange rit naar Arnhem. De rit zelf ging voorspoedig en we waren er net na openingstijd. Het weer zou vandaag wat wisselvallig worden maar dat mag de pret niet drukken.

De laatste keer dat ik naar het openluchtmuseum in Arnhem ben geweest was alweer een 20 jaar geleden. Er was dan ook veel veranderd in het museum. De ingang is verplaatst, er rijdt een tram rond en er zijn nieuwe huizen geplaatst. Ook hadden ze dit jaar een splinternieuwe speeltuin op het terrein.

We hebben de gehele dag in het museum rondgelopen en zijn zo tegen 16.30 uur weer huiswaarts gegaan. Op een paar regendruppels na een mooie dag geweest en ook zeker een mooi museum.