05/28/18

Weer thuis

Na een chaotische dag reizen weer veilig thuis aangekomen. We zouden in Orlando om 16.15 uur het vliegtuig naar Detroit moeten hebben en dan in Detroit het vliegtuig naar Amsterdam. Aangezien we om 11.00 uur uit het hotel moesten uitchecken zijn we gelijk met de taxi naar het vliegveld gegaan. Buiten konden we de koffers al inchecken zodat we die al klaar voor de reis hadden. 

We hebben daarna nog even rondgelopen en hebben even iets gegeten voor we door de security check zijn gegaan waar een wachttijd stond van 25 minuten. De check verliep verder zonder problemen en waren we toch redelijk snel door. Na de check moesten we even op een geautomatiseerde shuttle wachten welke ons naar de terminal bracht. We waren zo tegen 13.00 uur op de terminal waar we nog een 2,5 uur moesten wachten voor we konden boarden. 

Ik had de delta app geïnstalleerd op de telefoon om in de gaten te houden of er geen vertragingen waren en kreeg gelijk melden dat de vlucht 2 uur vertraagd was. Er werd gevraagd of ik dezelfde vlucht wilde houden of een andere vlucht wou, in eerste instantie gekozen voor behouden. Op het moment dat ik een uurtje later weer keek kreeg ik de melding dat we waren omgeboekt naar een rechtstreekse vlucht van Orlando naar Amsterdam. Deze vlucht was wel beter maar vertrok pas op 19.15 en dus betekende dat wel dat we nog een 3 uur langer moesten wachten. 

Ik was even niet zeker wat er met de koffers zou gebeuren dus naar de info gelopen om te vragen en die verzekerden mij dat de koffers ook aangepast zouden worden naar die vlucht. Na het lange wachten konden we eindelijk op het vliegtuig om naar huis te gaan. In het vliegtuig was er wifi en dus de app nog even geraadpleegd voor de koffers en die stonden op een vlucht van orlando naar boston en van boston naar Amsterdam. Hierbij had ik dus al het vermoeden dat we op Schiphol de koffers nog niet zouden hebben en bij aankomst bleek dat ook het geval. 

We hebben daarbij een bagage check balie gezocht en daar gevraagd hoe nu verder. Daar gaven ze aan dat de koffers nu pas vandaag op schiphol zouden aankomen en hebben ze alle gegevens genoteerd en worden de koffers zodra ze gearriveerd zijn nagestuurd via TNT. Vandaag de app van Delta bekeken en daar stond dat de koffers op schiphol zijn aangekomen en ik ben nu dus benieuwd of we ze morgen wel hebben. 

05/25/18

25 Mei 2018 – Dag 23 Usatrip (Camper inleveren en overnachting Avanti Resort)

Gisteren had ik de wekker gezet om ons te wekken om 6:30 uur echter bleek dit niet nodig. Harma was alweer heel vroeg wakker en ik was om 6:00 uur wakker. De wekker dus maar weer uitgezet en zo tegen 6:30 uur hebben we ontbeten. We wilden namelijk vroeg weg om zeker te zijn dat we voor 11:00 uur bij camperverhuur waren. Na het ontbijt hebben we ons gedoucht en de camper verder klaar gemaakt voor vertrek. De zwart en grijs water tanks moesten leeg en de watertank gevuld worden. 

Van de spullen die we over hadden hebben we een deel aan de overbuurman kunnen slijten. Andere zaken hebben we weggegooid of gewoon in de camper achtergelaten (koffiezetter, bezem, wc-papier). 

Gisteren had ik al een route geprogrammeerd in de navigatie om de overige zaken te regelen. Voor we de camper inleveren moet eerst het propaan worden bijgevuld en de camper worden afgetankt. Deze punten lagen gelukkig op de route en zouden geen problemen moeten geven. 

Helaas bleek dat onderweg niet het geval aangezien de navigatie een beetje de weg kwijt was. We zijn onderweg ergens gestopt om de navigatie weer op regel te krijgen maar het bleek dat we het punt voor propaan tanken al lang gemist hadden. Dus mochten we weer een heel stuk terug rijden (ging gelukkig maar om enkele mijlen). Door de omwegen en het drukkere verkeer kwamen we pas om 10.40 uur aan bij de camperverhuur en we moesten er uiterlijk om 11:00 uur zijn. Door de navigatie problemen hebben we dus we wat tijd verloren. 

Bij de camperverhuur aangekomen hebben we daar de camper leeggehaald en werd alles gecontroleerd. We kregen daar te horen dat alles er netjes uit zag en de volledige borg weer teruggestort zou worden. Bij de camperverhuur hebben ze een taxi voor ons besteld welke ons naar het hotel heeft gebracht. Bij het hotel aangekomen ging het inchecken verder goed en hebben we een kamer gekregen met maar 1 bed (wel een hele grote) maar zo was deze ook besteld. Mogelijk iets wat ze bij Tioga over het hoofd hebben gezien. 

We waren bij het hotel aangekomen om ongeveer 12:00 uur en op de kamer om ongeveer 12:30 uur. We zijn tegenover het hotel bij Denny’s even wezen eten en zijn daar ’s avonds nog een keer wezen eten. In het hotel zat een wasruimte en dus het grootste deel van de was gedaan om het toch schoon mee te hebben en dat vuile was niet te lang opgesloten zit in de koffer. Was hier wel mooi want je had  tokens nodig voor het wassen en die kon je via een automaat kopen. Elke token is 1 dollar en ik had er 5 dollar ingedaan voor 5 tokens. Ik kreeg de 5 tokens en na ongeveer een minuut kwamen er nogmaals 5 tokens uit, had ik dus 10 tokens voor de prijs van 5. 

Afgelegde afstand: 34 mijl (24 met camper en 10 met taxi)
Coördinaten: 28.440444, -81.472909
Weer: 30 graden vrijwel gehele dag licht bewolkt en 1 buitje gehad 

05/24/18

24 Mei 2018 – Dag 22 Usatrip (Dagje Epcot)

Gisteren hebben we besloten dat we vandaag naar EPCOT (Experimental Prototype Community Of Tomorrow) gaan. Via de disney app had ik voor een aantal attracties fastpasses geregeld. We hebben na douchen en ontbijt zo tegen 9.00 uur de bus gepakt richting EPCOT waar we om 9.30 uur arriveerden. 

Na weer een security check waren we dan in het park aangekomen en werden gelijk begroet door een van bloemen gemaakte mickey, minnie en Pluto. Als eerste attractie zijn we naar Figment (of your imagination) gegaan een leuke en grappige attractie met ook Eric Idle als professor. Tegenover deze attractie lag club Cool van Coca Cola waar je verschillende smaken over de wereld kan proeven. Op youtube had ik iets gezien over “Beverly” en dat die vies zou zijn, na deze geprobeerd te hebben ben ik het ermee eens. Harma vond deze wel lekker omdat het een soort Tonic is.

Als volgende attractie stond Testtrack op het programma, helaas heb ik hier geen fastpass meer voor kunnen regelen. Het werd bij deze attractie dus in de rij staan voor 60 minuten. Eenmaal aan de beurt konden we onze eigen auto ontwerpen en deze werd dan op een testbaan getest. Hierna was het tijd om een hapje te gaan eten en dat dus bij de electronic Umbrella gedaan. 

Na het eten was het tijd voor Soarin’ (hier hadden we een fastpass voor) een simulator waarbij je op banken voor een groot scherm hangt. De banken kunnen voorover, achterover, naar links en naar rechts waardoor je het idee krijgt door de lucht te vliegen. Deze simulator was echt een geweldige beleving en ze hadden ook geur erin verwerkt wat het nog weer een extra dimensie gaf. Soarin’ zit in het paviljoen geweid aan land. Ze hadden daar ook een boottocht waarbij je het onderzoek naar eetbare gewassen en hoe deze zo effectief mogelijk te telen kon zien. Er werd ook aangegeven dat ze bij EPCOT nog steeds onderzoek doen naar verbeteringen in de landbouw. 

Hierna zijn we naar het paviljoen voor de zee gegaan waar we bijna direct door konden in de finding Nemo attractie. Na finding Nemo kwamen we uit bij een gedeelte waar je de vissen in een gigantisch aquarium kon zien zwemmen. Het was nu tijd voor de tweede fastpass en dus op weg te gaan naar spaceship earth welke zich in de grote ronde bal bevindt. Hierbij zie de ontwikkeling van de mens en de mogelijke toekomst. 

Als afsluiter zijn we rond het meer gelopen waar er verschillende landen getoond worden (Canada, Duitsland, Mexico, Frankrijk, Italië, etc). Dit is meer proeven en kijken van wat die landen te bieden hebben. Enige uitzondering Noorwegen waar de Frozen ever after attractie zich bevind. Er werd aangegeven dat de wachtrij 30 minuten was, maar dat was achteraf eerder 50 minuten. De attractie zelf is wel leuk maar toch wel aan de korte kant. 

Zo tegen 17:15 uur waren we bij Mexico en daar hebben we bij een restaurant lekker mexicaans gegeten. Na het eten was het tijd om weer de bus terug te pakken. Gelukkig stond de bus er op het moment dat we bij de bushaltes aankwamen, we konden dus gelijk instappen. Zo tegen 18.45 uur waren we weer terug bij de camper en hebben we een mooie geslaagde dag gehad. 

Afgelegde afstand: 14300 stappen
Coördinaten: 28.402909, -81.555703
Weer: 32 graden en licht bewolkt

05/23/18

23 mei 2018 – dag 21 usatrip (Dagje Disney’s Hollywood Studios)

Na afgepeigerd op bed gekropen te zijn werd ik zo tegen 6:30 uur weer wakker. De temperatuur vannacht was lekker om te slapen en dat heb ik dus ook kunnen doen (gelukkig). Harma gaf aan om 3:00 uur al wakker te zijn geworden en daarna niet meer verder kunnen slapen. We zijn eerst gaan ontbijten en daarna lekker douchen om ons klaar te maken voor de reis naar Disney’s Hollywood Studios. We hebben eerst de bus gepakt naar de receptie van de campground en daar konden we overstappen op de bus naar Disney’s Hollywood Studios. We zijn om 9:00 uur naar de bushalte gelopen en waren met overstap zo tegen 10.00 uur bij het park.

Ook hier weer een tassencontrole voor we verder konden. In het park welke volledig in jaren 30 hollywood stijl is zijn we gelijk naar de Hollywood tower of terror gelopen. Bij deze attractie stond een wachttijd van 50 minuten maar we hebben maar 25 minuten in de rij gestaan. Deze tower of terror is nog iets uitgebreider dan de versie in Parijs aangezien je hier nog een paar meter daadwerkelijk in het bakje rijd voor je op en neer gaat.

Na de tower of terror zou ik in de rock en rollercoaster die ernaast ligt maar de wachtrij was op dat moment 115 minuten dus die nog even laten zitten. Aan de andere kant stond het hek van de Belle en het Beest show open dus zijn we daar naartoe gelopen. Dit was een muzikale show waarbij in vogelvlucht het verhaal werd verteld. 

Na Belle en het Beest was de wachtrij bij de Rock en Rollercoaster nog maar 65 minuten dus ben ik daarin gegaan en Harma heeft buiten even gewacht. De Rock en Rollercoaster was erg leuk en vrijwel hetzelfde als degene in Parijs echter was deze voor mijn gevoel beter aangekleed. 

Na deze rollercoaster was het ongeveer 12.30 uur dus tijd om een hapje te eten. Ook hier weer de app bestelling gedaan zodat we een plekje konden zoek en zodra het eten klaarstond werden we op de hoogte gebracht door de app. Na het eten zijn we naar de toy story attractie gegaan en na een 25 minuten in de rij te hebben gestaan kregen we de mededeling dat er een technische storing was. Ter compensatie kregen we een fastpass welke we op elke gewenste attractie konden inzetten. 

Na teruggelopen te zijn zijn we naar het muppet gedeelte gegaan waar we muppetvision 3d hebben gezien en die was erg leuk. Als laatste attractie hebben we star tours gedaan welke een simulator is. Dit was al de nieuwste variant aangezien de laatste film er ook al in verwerkt was. Vond het een leuke attractie om mee af te sluiten. 

Zo tegen 15.40 uur hebben we het park verlaten om naar Disney Springs te gaan. De bus naar Disney Springs ging echter pas na 16.00 uur dus moesten we even wachten. Gelukkig hadden we net daarvoor een ijsje gekocht aangezien het vandaag behoorlijk heet was. 

In Disney Springs aangekomen hebben we daar even rondgelopen om de verschillende zaken te bekijken en hebben we ook gelijk de grootste Disney souvenir winkel. Als avondeten hebben we gegeten bij een pizzeria waar je de pizza zelf mocht samenstellen, het was wel net een fastfood restaurant maar het eten was goed, lekker en niet duur. Na het eten zijn we naar de bushalte gelopen om de bus terug te pakken naar het resort. Het bussen systeem van Disney werkt echt fantastisch. 

Afgelegde afstand: 12500 stappen
Coördinaten: 28.402909, -81.555703
Weer: 32 graden en licht bewolkt

05/22/18

22 Mei – Dag 20 USA Trip (Dagje The Magic Kingdom)

Vandaag waren we zo tegen 7 uur wakker na een redelijke nachtrust. Ik had wel goed geslapen, Harma gaf alleen aan niet goed geslapen te hebben. Het standaard proces starte ook vanmorgen weer eerst ontbijten en daarna douchen. We wouden bij de bushalte klaar staan zo tegen 8.30 uur om naar “the magic kingdom” te gaan. De bus bracht ons naar pioneer hall waar we over konden stappen op een bootje naar de ingang.

Wat was dat lekker geen zorgen maken over parkeren en dergelijke maar gewoon op je vervoer wachten. Op de boot konden we al een mensenmassa zien die voor de security check stonden. Wij hadden echter een persoonlijk check en waren ook vrijwel direct aan de beurt. Na de check was het nog met de magicband en vingerafdruk en als alles groen werd kon je naar binnen. Het park binnenkomen was zo een hele prettige ervaring.

Eenmaal in het park was het even orienteren met de plattegrond. We zijn daarbij mainstreet USA doorgelopen en daarna rechtsaf adventureland ingestapt. De eerste atractie welke we hebben gedaan was de swiss family robinson tree, deze is exact hetzelfde als in disneyland parijs. Daarna zijn de we jungle cruise gaan doen welke een wachttijd had van 45 minuten (was ongeveer de wachttijd voor ons bij alle atracties). In de jungle cruise viel de ene flauwe grap na de andere maar wel leuk. Pirates was eerst dicht maar hebben we later nog wel kunnen doen. De verdere atracties welke we of alleen ik hebben gedaan zijn: Splash Mountain, Big thunder mountain, Haunted Mansion, Country bear Jamboree, It’s a small world, Seven dwarfs minetrain (alleen ik), space mountain (alleen ik), Winnie the pooh en Under the sea with Ariel.

Het park is groot en er is veel te doen. Het weer zat vandaag gelukkig erg mee aangezien er maar 1 buitje is gevallen van ongeveer 10 minuten. We hebben twee keer het eten via de app besteld en betaald. We stonden de eerste keer namelijk lang in de rij te wachten, maar kwamen erachter dat je ook via de app kunt bestellen. Dus app erop ingesteld en de bestelling geplaats en binnen 5 minuten hadden we ons gerecht klaar. Terwijl de anderen voor en achter ons nog in lijn stonden om te bestellen. Heerlijk als de techniek zo mee kan en wil werken.

Als afsluiter zijn we gebleven om de projectie en vuurwerk show te zien. Er werden beelden op het kasteel geprojecteerd en deze werden ondersteund door geluid en vuurwerk. Blij daarvoor in het park gebleven te zijn want het was erg imposant. Hierna terug naar het bootje gelopen en dat was ook weer een genot. Links van ons stond namelijk een gigantische lijn voor de veerboot en rechts van ons een gigantische rij voor de monorail. Wij konden echter rechtdoor lopen naar het bootje naar de campground welke al klaar lag voor vertrek. Heerlijk als je niet hoeft te wachten.

Het is een lange dag geweest vandaag en op het moment dat dit online komt is het bij mij nu 00: 15 uur. 

Afgelegde afstand: 11600 stappen
Coördinaten: 28.402909, -81.555703
Weer: 27 graden vrijwel gehele dag licht bewolkt en 1 buitje gehad