05/24/18

24 Mei 2018 – Dag 22 Usatrip (Dagje Epcot)

Gisteren hebben we besloten dat we vandaag naar EPCOT (Experimental Prototype Community Of Tomorrow) gaan. Via de disney app had ik voor een aantal attracties fastpasses geregeld. We hebben na douchen en ontbijt zo tegen 9.00 uur de bus gepakt richting EPCOT waar we om 9.30 uur arriveerden. 

Na weer een security check waren we dan in het park aangekomen en werden gelijk begroet door een van bloemen gemaakte mickey, minnie en Pluto. Als eerste attractie zijn we naar Figment (of your imagination) gegaan een leuke en grappige attractie met ook Eric Idle als professor. Tegenover deze attractie lag club Cool van Coca Cola waar je verschillende smaken over de wereld kan proeven. Op youtube had ik iets gezien over “Beverly” en dat die vies zou zijn, na deze geprobeerd te hebben ben ik het ermee eens. Harma vond deze wel lekker omdat het een soort Tonic is.

Als volgende attractie stond Testtrack op het programma, helaas heb ik hier geen fastpass meer voor kunnen regelen. Het werd bij deze attractie dus in de rij staan voor 60 minuten. Eenmaal aan de beurt konden we onze eigen auto ontwerpen en deze werd dan op een testbaan getest. Hierna was het tijd om een hapje te gaan eten en dat dus bij de electronic Umbrella gedaan. 

Na het eten was het tijd voor Soarin’ (hier hadden we een fastpass voor) een simulator waarbij je op banken voor een groot scherm hangt. De banken kunnen voorover, achterover, naar links en naar rechts waardoor je het idee krijgt door de lucht te vliegen. Deze simulator was echt een geweldige beleving en ze hadden ook geur erin verwerkt wat het nog weer een extra dimensie gaf. Soarin’ zit in het paviljoen geweid aan land. Ze hadden daar ook een boottocht waarbij je het onderzoek naar eetbare gewassen en hoe deze zo effectief mogelijk te telen kon zien. Er werd ook aangegeven dat ze bij EPCOT nog steeds onderzoek doen naar verbeteringen in de landbouw. 

Hierna zijn we naar het paviljoen voor de zee gegaan waar we bijna direct door konden in de finding Nemo attractie. Na finding Nemo kwamen we uit bij een gedeelte waar je de vissen in een gigantisch aquarium kon zien zwemmen. Het was nu tijd voor de tweede fastpass en dus op weg te gaan naar spaceship earth welke zich in de grote ronde bal bevindt. Hierbij zie de ontwikkeling van de mens en de mogelijke toekomst. 

Als afsluiter zijn we rond het meer gelopen waar er verschillende landen getoond worden (Canada, Duitsland, Mexico, Frankrijk, Italië, etc). Dit is meer proeven en kijken van wat die landen te bieden hebben. Enige uitzondering Noorwegen waar de Frozen ever after attractie zich bevind. Er werd aangegeven dat de wachtrij 30 minuten was, maar dat was achteraf eerder 50 minuten. De attractie zelf is wel leuk maar toch wel aan de korte kant. 

Zo tegen 17:15 uur waren we bij Mexico en daar hebben we bij een restaurant lekker mexicaans gegeten. Na het eten was het tijd om weer de bus terug te pakken. Gelukkig stond de bus er op het moment dat we bij de bushaltes aankwamen, we konden dus gelijk instappen. Zo tegen 18.45 uur waren we weer terug bij de camper en hebben we een mooie geslaagde dag gehad. 

Afgelegde afstand: 14300 stappen
Coördinaten: 28.402909, -81.555703
Weer: 32 graden en licht bewolkt

05/23/18

23 mei 2018 – dag 21 usatrip (Dagje Disney’s Hollywood Studios)

Na afgepeigerd op bed gekropen te zijn werd ik zo tegen 6:30 uur weer wakker. De temperatuur vannacht was lekker om te slapen en dat heb ik dus ook kunnen doen (gelukkig). Harma gaf aan om 3:00 uur al wakker te zijn geworden en daarna niet meer verder kunnen slapen. We zijn eerst gaan ontbijten en daarna lekker douchen om ons klaar te maken voor de reis naar Disney’s Hollywood Studios. We hebben eerst de bus gepakt naar de receptie van de campground en daar konden we overstappen op de bus naar Disney’s Hollywood Studios. We zijn om 9:00 uur naar de bushalte gelopen en waren met overstap zo tegen 10.00 uur bij het park.

Ook hier weer een tassencontrole voor we verder konden. In het park welke volledig in jaren 30 hollywood stijl is zijn we gelijk naar de Hollywood tower of terror gelopen. Bij deze attractie stond een wachttijd van 50 minuten maar we hebben maar 25 minuten in de rij gestaan. Deze tower of terror is nog iets uitgebreider dan de versie in Parijs aangezien je hier nog een paar meter daadwerkelijk in het bakje rijd voor je op en neer gaat.

Na de tower of terror zou ik in de rock en rollercoaster die ernaast ligt maar de wachtrij was op dat moment 115 minuten dus die nog even laten zitten. Aan de andere kant stond het hek van de Belle en het Beest show open dus zijn we daar naartoe gelopen. Dit was een muzikale show waarbij in vogelvlucht het verhaal werd verteld. 

Na Belle en het Beest was de wachtrij bij de Rock en Rollercoaster nog maar 65 minuten dus ben ik daarin gegaan en Harma heeft buiten even gewacht. De Rock en Rollercoaster was erg leuk en vrijwel hetzelfde als degene in Parijs echter was deze voor mijn gevoel beter aangekleed. 

Na deze rollercoaster was het ongeveer 12.30 uur dus tijd om een hapje te eten. Ook hier weer de app bestelling gedaan zodat we een plekje konden zoek en zodra het eten klaarstond werden we op de hoogte gebracht door de app. Na het eten zijn we naar de toy story attractie gegaan en na een 25 minuten in de rij te hebben gestaan kregen we de mededeling dat er een technische storing was. Ter compensatie kregen we een fastpass welke we op elke gewenste attractie konden inzetten. 

Na teruggelopen te zijn zijn we naar het muppet gedeelte gegaan waar we muppetvision 3d hebben gezien en die was erg leuk. Als laatste attractie hebben we star tours gedaan welke een simulator is. Dit was al de nieuwste variant aangezien de laatste film er ook al in verwerkt was. Vond het een leuke attractie om mee af te sluiten. 

Zo tegen 15.40 uur hebben we het park verlaten om naar Disney Springs te gaan. De bus naar Disney Springs ging echter pas na 16.00 uur dus moesten we even wachten. Gelukkig hadden we net daarvoor een ijsje gekocht aangezien het vandaag behoorlijk heet was. 

In Disney Springs aangekomen hebben we daar even rondgelopen om de verschillende zaken te bekijken en hebben we ook gelijk de grootste Disney souvenir winkel. Als avondeten hebben we gegeten bij een pizzeria waar je de pizza zelf mocht samenstellen, het was wel net een fastfood restaurant maar het eten was goed, lekker en niet duur. Na het eten zijn we naar de bushalte gelopen om de bus terug te pakken naar het resort. Het bussen systeem van Disney werkt echt fantastisch. 

Afgelegde afstand: 12500 stappen
Coördinaten: 28.402909, -81.555703
Weer: 32 graden en licht bewolkt

03/31/18

Middagje Slagharen

Vandaag naar Attractiepark Slagharen gereden om even de deur uit geweest te zijn en mijn jaarabonnement op te halen. De rit naar het park ging zeer voorspoedig en na een reis van ongeveer een uur was ik bij het park. Het eerste wat gelijk opviel is de verbeterde situatie rond het parkeren (alleen jammer de de slagboom waar ik voor stond niet werkte). De toegang en uitgang van het parkeerterrein zijn uit elkaar gehaald en een stuk ruimer gemaakt. Na de auto geparkeerd te hebben op een vrij leeg parkeerterrein naar de ingang gelopen.

Wat bij de ingang gelijk opvalt is het nieuwe toegangsgebouw. De ingang naar het park is zo een stuk netter en professioneler geworden. Vanwege de rustige dag is de ingang vandaag via de guest services. Hier heb ik mijn jaarabonnement met alle kortingskaarten opgehaald. Een van de kortingskaarten was voor een jubileum pin aangezien het attractiepark dit jaar 55 jaar bestaat dus die gelijk opgehaald.

Het eerste ritje van vandaag was de reuzenrad om even een goed overzicht van het park te krijgen. Van bovenaf gezien lijkt het erop dat Slagharen nog wel wat grote plannen zou kunnen hebben, maar dat zal afwachten zijn. Het mooie van een jaarabonnement is dat je het heel rustig aan kunt doen, je kunt namelijk altijd weer heen. Vandaag de attracties Big Wheel, Gold Rush en American adventure gedaan. Daarnaast wat foto’s gemaakt in het park en het park in rust bekeken, ik ben in totaal een 3 uurtjes in het park geweest.