03/31/18

Middagje Slagharen

Vandaag naar Attractiepark Slagharen gereden om even de deur uit geweest te zijn en mijn jaarabonnement op te halen. De rit naar het park ging zeer voorspoedig en na een reis van ongeveer een uur was ik bij het park. Het eerste wat gelijk opviel is de verbeterde situatie rond het parkeren (alleen jammer de de slagboom waar ik voor stond niet werkte). De toegang en uitgang van het parkeerterrein zijn uit elkaar gehaald en een stuk ruimer gemaakt. Na de auto geparkeerd te hebben op een vrij leeg parkeerterrein naar de ingang gelopen.

Wat bij de ingang gelijk opvalt is het nieuwe toegangsgebouw. De ingang naar het park is zo een stuk netter en professioneler geworden. Vanwege de rustige dag is de ingang vandaag via de guest services. Hier heb ik mijn jaarabonnement met alle kortingskaarten opgehaald. Een van de kortingskaarten was voor een jubileum pin aangezien het attractiepark dit jaar 55 jaar bestaat dus die gelijk opgehaald.

Het eerste ritje van vandaag was de reuzenrad om even een goed overzicht van het park te krijgen. Van bovenaf gezien lijkt het erop dat Slagharen nog wel wat grote plannen zou kunnen hebben, maar dat zal afwachten zijn. Het mooie van een jaarabonnement is dat je het heel rustig aan kunt doen, je kunt namelijk altijd weer heen. Vandaag de attracties Big Wheel, Gold Rush en American adventure gedaan. Daarnaast wat foto’s gemaakt in het park en het park in rust bekeken, ik ben in totaal een 3 uurtjes in het park geweest. 

 

03/18/18

Wandeling noordlandsdrift

Vandaag, aangezien het mooi weer is (alleen behoorlijk koud), even een wandeling gemaakt door de polder tussen Haren en Onnen. Deze wandeling gaf ook mooi de gelegenheid om de nieuwe lens te proberen en te kijken hoe die presteert. De wandeling zelf liep voor 3 kilometer door de polder. Door de snijdende wind was het op een gegeven moment net of je gezicht halfzijdig verlamd was. Het is wel een mooi gebied om even doorheen te wandelen.

De gemaakte foto’s zijn goed gelukt en de lens presteert zoals ik het had verwacht. Dit is een mooie aanvulling op mijn fotografie uitrusting. Hieronder de gemaakte foto’s. 🙂

03/18/18

Nieuwe Tamron lens gekocht

Voor de vakantie en algemeen gebruik een nieuwe lens aangeschaft (het hielp dat ik 125 euro bol tegoed had gespaard via het werk). De keus is hierbij gevallen op de Tamron 18-200mm lens. Dit lijkt me een mooie alround lens aangezien je de standaard 18mm kunt gebruiken maar indien gewenst ook kunt inzoomen tot 200mm. 

Ik moet zeggen dat het wel even wennen is om een grote lens op de camera te hebben. Ik ben benieuwd naar hoe de foto’s zullen zijn die met deze lens gemaakt zijn. Gelijk ook maar nieuwe filters besteld uv en cpl. Ik namelijk meerdere lensen echter nog geen lens met een 62mm diameter. (ik heb wel 52mm, 55mm en 58mm)

12/26/17

Wild Nights Emmen 26 December

Deze avond naar Wild Nights geweest in Emmen in het Wildlands park. Hierbij is het park speciaal op van 17.00 tot 21.00 uur en daarbij kun je in de nacht dingen beleven. Het park is sfeervol aangekleed met allemaal lampen en lichtjes en op het centrale plein stonden allemaal foodtrucks om de benodigde energie te kunnen halen.

Het was voor mij de eerste keer in Wildlands en dus allemaal nieuw. Ik ben nu wel benieuwd hoe het park er in daglicht uitziet.

Niet alle dieren kon je zien aangezien de nachtrust voor dieren zeer belangrijk is. De attracties waren wel open en deze hebben we dan dus ook gedaan. Het was een zeer gezellige avond en zeer de moeite waard.

05/15/16

Supercar Sunday en Viva Italia op TT-circuit Assen 15 mei

Op 13 mei werd ik gebeld door Martijn of ik zin had mee te gaan naar Supercar Sunday en Viva Italia op het TT-Circuit te Assen. Dit is over het algemeen een evenement waarbij je kunt kijken naar onbereikbare mooie auto’s. We hadden afgesproken bij de carpoolplaats alweer we dan in 1 auto verder zouden dit omdat parkeren 8 euro kost.

Op weg naar het circuit stonden we kort in de file/rij voordeel was wel dat in de rij al een aantal erg mooie auto’s voorbij kwamen zetten. Op het circuit werden we qua mooie auto’s niet teleurgesteld, want er stonden genoeg. Ook voor het fotograferen waren er genoeg modellen aanwezig. Het weer zat helaas niet de gehele dag mee aangezien er een paar zware buien vielen.

Op de terugweg stopte er nog een Mercedes Bi-Turbo in de tunnel welke nog even zijn kracht liet horen. De hele tunnel trilde op het moment dat hij de motor op toeren bracht. Ben geen Mercedes fan maar die motoren kun je toch echt niet omheen.