03/18/18

Wandeling noordlandsdrift

Vandaag, aangezien het mooi weer is (alleen behoorlijk koud), even een wandeling gemaakt door de polder tussen Haren en Onnen. Deze wandeling gaf ook mooi de gelegenheid om de nieuwe lens te proberen en te kijken hoe die presteert. De wandeling zelf liep voor 3 kilometer door de polder. Door de snijdende wind was het op een gegeven moment net of je gezicht halfzijdig verlamd was. Het is wel een mooi gebied om even doorheen te wandelen.

De gemaakte foto’s zijn goed gelukt en de lens presteert zoals ik het had verwacht. Dit is een mooie aanvulling op mijn fotografie uitrusting. Hieronder de gemaakte foto’s. 🙂

05/5/16

Wandeling “Haren Noord” 5 mei

Ik was vrij en het was mooi weer dus de wandelschoenen aangetrokken voor een rondwandeling. Op het moment zelf nog geen idee waar ik naartoe zou gaan maar gaandeweg besloten om eens bij het nieuwbouw project “Haren Noord” te gaan kijken. Hier waren vroeger een manege en voetbalvelden te vinden. Die maken nu plaats voor nieuwe woningen.

Ook voor de eventuele mooie plaatjes het fototoestel maar meegenomen.

04/21/14

Even een dagje uitwaaien

Ik was al een tijdje niet meer naar het strand geweest en had wel even zin in een dagje uitwaaien aan zee. Renko en Alida gevraagd of ze mee wilden en die hadden er ook wel zin in. Het begin ging niet geheel goed aangezien mijn auto niet wilde starten in verband met een lege accu. Renko is dus op zondag avond nog langsgekomen om de accu op te laden en nadat de accu voldoende opgeladen was de benodigde spullen in de auto gegooid en naar Renko en Alida gereden.

Zo konden we dan op maandag vroeg starten aangezien het toch een aardige rit zou worden. Maandagmorgen rustig wakker geworden en zo tegen een uur of 10/11 zaten we in de auto op weg naar Den Helder. Het weer zat jammer genoeg niet mee maar dat mocht de pret niet drukken. Onderweg regende het nog hardop maar, bij het strand aangekomen was het daar droog en de temperatuur was goed.  Na nog even wat gedronken te hebben bij een strandkeet zijn we zo tegen 15.30uur weer naar huis gereden.

Al met al een geslaagde dag.

07/7/12

Wandeling: Langs de Ruiten AA te Wedde

Vandaag een lange wandeling gedaan met een groepje van weekendhike een route geplaatst door Janneke. De route werd blijkbaar al voor de derde keer gelopen maar voor mij was het de eerste keer. We zijn begonnen bij de Wedderburcht gingen daarna de landerijen in. Het is een zeer mooie route met veel natuurschoon en mooie plaatjes. Halverwege de route is er even een rust moment bij Smeerlings Theehuys en hier zijn we dan ook even gestopt voor een hapje en een drankje. Bij het Theehuys zaten we onder een boom en dat was maar goed ook want op dat moment hadden we even een korte regenbui.

Na een tocht van ongeveer 5 uur waren we weer terug bij de Wedderburcht waar we nog even een glas drinken hebben genuttigd. Het weer was verder erg goed en het is bij die ene bui bij het Theehuys gebleven.

 

06/21/12

Wandeling rondom Haren

Vandaag was het mooi weer en heb ik dus de wandelschoenen aangetrokken om een stevige wandeling te gaan doen.

Ik had hierbij geen specifieke route in gedachten en ben dus gewoon ergens heengelopen. Ik ben eerst naar de sassenhein visplas gelopen en vandaar de zandwegen naar Glimmen gelopen. Via het Quintusbos door glimmen gelopen en dan via de nieuwe schoolweg naar appelbergen gegaan. In appelbergen een klein rondje door het bos gelopen en dan via de oude boerenweg weer terug naar huis gelopen.

Al met al was dit een route van 16km en het was even lekker om weer buiten te zijn en bezig te zijn met fotografie.

Foto’s tijdens de route: