03/18/18

Wandeling noordlandsdrift

Vandaag, aangezien het mooi weer is (alleen behoorlijk koud), even een wandeling gemaakt door de polder tussen Haren en Onnen. Deze wandeling gaf ook mooi de gelegenheid om de nieuwe lens te proberen en te kijken hoe die presteert. De wandeling zelf liep voor 3 kilometer door de polder. Door de snijdende wind was het op een gegeven moment net of je gezicht halfzijdig verlamd was. Het is wel een mooi gebied om even doorheen te wandelen.

De gemaakte foto’s zijn goed gelukt en de lens presteert zoals ik het had verwacht. Dit is een mooie aanvulling op mijn fotografie uitrusting. Hieronder de gemaakte foto’s. 🙂

05/5/16

Wandeling “Haren Noord” 5 mei

Ik was vrij en het was mooi weer dus de wandelschoenen aangetrokken voor een rondwandeling. Op het moment zelf nog geen idee waar ik naartoe zou gaan maar gaandeweg besloten om eens bij het nieuwbouw project “Haren Noord” te gaan kijken. Hier waren vroeger een manege en voetbalvelden te vinden. Die maken nu plaats voor nieuwe woningen.

Ook voor de eventuele mooie plaatjes het fototoestel maar meegenomen.

07/7/12

Wandeling: Langs de Ruiten AA te Wedde

Vandaag een lange wandeling gedaan met een groepje van weekendhike een route geplaatst door Janneke. De route werd blijkbaar al voor de derde keer gelopen maar voor mij was het de eerste keer. We zijn begonnen bij de Wedderburcht gingen daarna de landerijen in. Het is een zeer mooie route met veel natuurschoon en mooie plaatjes. Halverwege de route is er even een rust moment bij Smeerlings Theehuys en hier zijn we dan ook even gestopt voor een hapje en een drankje. Bij het Theehuys zaten we onder een boom en dat was maar goed ook want op dat moment hadden we even een korte regenbui.

Na een tocht van ongeveer 5 uur waren we weer terug bij de Wedderburcht waar we nog even een glas drinken hebben genuttigd. Het weer was verder erg goed en het is bij die ene bui bij het Theehuys gebleven.

 

06/21/12

Wandeling rondom Haren

Vandaag was het mooi weer en heb ik dus de wandelschoenen aangetrokken om een stevige wandeling te gaan doen.

Ik had hierbij geen specifieke route in gedachten en ben dus gewoon ergens heengelopen. Ik ben eerst naar de sassenhein visplas gelopen en vandaar de zandwegen naar Glimmen gelopen. Via het Quintusbos door glimmen gelopen en dan via de nieuwe schoolweg naar appelbergen gegaan. In appelbergen een klein rondje door het bos gelopen en dan via de oude boerenweg weer terug naar huis gelopen.

Al met al was dit een route van 16km en het was even lekker om weer buiten te zijn en bezig te zijn met fotografie.

Foto’s tijdens de route:

04/8/12

Wandeling Oosterpolder Haren

Het was vandaag mooi weer en ik wilde even een frisse neus halen dus ben ik een wandeling gaan doen door de Oosterpolder. Ik woon nu al ruim 30 jaar in Haren maar de wandeling door de Oosterpolder had ik daarbij nog niet gedaan. Vandaag dus een mooie gelegenheid om dat te doen.

De wandelschoenen aan, fototas mee en wat eten en drinken en op pad. De wandeling door de Oosterpolder is geen lange wandeling maar zeker wel de moeite waard. Je ziet in korte tijd meerder zaken zoals bos, weiland en moerasland. In de weilanden/moeras gebieden leven nu veel verschillende soorten vogels. Op het moment dat ik er liep waren er net een stel druk bezig hun territorium vast te stellen of te verdedigen. Naar mijn idee daar ook een paar mooi foto’s van kunnen maken.

Hierna nog een stukje richting Foxhol gelopen maar dat werd mij te ver en daar dus nog wat foto’s gemaakt van de molen die daar in de polder staat en weer omgekeerd terug gelopen. Al met al weer even lekker om de benen gestrekt te hebben en daarbij weer wat mooie foto’s gemaakt te hebben.

Meer info over de wandeling op: http://www.groningerlandschap.nl/eropuit/opstapindenatuur/wandelen/oosterpolder

Selectie van de foto’s de rest staat in het fotoalbum