Frankrijk vakantie 2019 – Dag 4

Vandaag staat de volgende lange reis op de planning, namelijk van Verdun naar Tours. Dit zal een rit zijn van 575 km en ongeveer 5 uur duren. Na nog een laatste keer te hebben ontbeten heb ik mijn afscheid genomen van de gastheer en vrouw en aan de lange rit begonnen om 9.00 uur.

Dit rit is zonder problemen of opstoppingen goed verlopen en ik ben halverwege gestopt voor een plaspauze en koffie. Bij Verdun moest ik door tolpoortjes voor een kaartje en bij Tours moest ik afrekenen. Hierbij kwam naar voren dat ik 496 km tolweg heb gereden en daar een 56,80 euro voor moest betalen. Dat was wel even schrikken want dat had ik niet verwacht, maar goed dat is het tolwegen systeem van Frankrijk.

Zo tegen 14.15 uur kwam ik aan bij de camping en werd ik persoonlijk begeleid naar de stacaravan. De accommodatie bevind zich op een zeer goede plek. Vrijwel schuin tegenover het zwembad (met verwachte temperaturen van 34 a 35 graden zeker geen overbodige luxe.

Hierna nog even naar de Super U geweest om te tanken (is vaak goedkoper) en boodschappen te doen. De auto had na 604,5 km wel weer behoefte aan 40 liter benzine (prijs 1,489 per liter). Morgen maar eens kijken wat die dag te gaan doen. Zoveel te zien hier 🙂