6 mei 2022: van Seligman naar Jerome en door Sedona naar Williams

Vandaag stond er weer een bergritje op de planning naar Jerome wat een oude mijnwerkers stadje is. We waren allemaal rond 5:30 wakker en zijn na nog even een half uurtje gezeten te hebben begonnen met het ontbijt. Zo rond 7:45 uur zaten we in de camper om op pad te gaan. Vandaag was het de beurt aan Daniël om te rijden. Om bij Jerome te komen moesten we naar een hoogte van ongeveer 5000 voet (1524 meter). Onderweg hebben we nog bij een kleine tankstation getankt echter ging dat met betalen niet echt soepel. Daniël wist zijn pincode van de creditcard niet meer en dus is er getankt op de creditcard van Harma.

Na een lange bochtige weg met (echte) haarspeld bochten kwamen we aan bij Gold King Ghost Town Museum. Dit was de plaats waar ook echt een mijnwerkers stadje heeft gezeten tot 1914 het moment dat de mijn dicht ging. Het was een erg interessant stadje om te zien en we kregen nog een goede uitleg over de geschiedenis van het stadje van een medewerker.

Na het museum gingen we weer op pad en moesten we door de (zeer) smalle straatjes van Jerome heen op weg naar Sedona. Na deze obstakels te hebben overwonnen kwamen we weer op een weg met sterke dalingen en scherpe bochten. Wel een hele mooie weg met mooie en indrukwekkende uitzichten. In Sedona hadden we een stop ingepland maar op het moment dat we er waren was het er enorm druk. We hebben dus al rijdend besloten om dan na Sedona ergens een parkeerplek te zoeken en daar een broodje te eten. We kwamen onderweg de Indian Gardens cafe tegen waar we ruimte hadden om te parkeren. We hebben daar een kop koffie gekocht en in de camper deze genuttigd met een zelf gesmeerd broodje. (Een Sandwich bij de Indian Gardens cafe kosten 10 dollar.)

Na weer bijgetankt te hebben zijn we weer op pad gegaan en hadden we nog een paar verdwaalde haarspeldbochten te gaan en zijn we via Flagstaff naar Williams gereden waar we tegen 15 uur aankwamen. Mooi op tijd om nog even door Williams te lopen en dan afsluitend bij Cruisers 50’s diner te gaan eten. Hier hebben we 10 jaar geleden ook gegeten en dat was goed bevallen. Mijn vader wou hier ook nog kijken voor een nieuwe cowboyhoed. Het eten bij Cruisers was weer fantastisch en na het eten zijn we weer teruggelopen naar de campground.

Temperatuur: 32 graden en afgelegde afstand 297km