16 mei 2022: Dagje Tombstone, Arizona

Het zou vandaag heet worden (35 graden) dus zijn we de dag vroeg gestart om voor de grote hitte al de boothill cemetery gezien te hebben. De cemetery is namelijk een 800 meter lopen van de campground en zou volgens Google om 8 uur open zijn. We waren exact om 8 uur bij de cemetery en kwamen er daar achter dat deze pas om 9 uur open ging. We zijn dus dan maar een 100 meter terug gelopen naar de Family dollar om wat te drinken te halen en dan op een bankje in de schaduw te wachten.

Zo tegen 8.45 riep de mevrouw van de kassa dat we konden komen want zij was wat vroeger aanwezig. We kregen van haar een duidelijke uitleg over welke graven het belangrijkste waren en hoe de cemetery het beste te bekijken. Daarna kregen we nog uitleg over wat te bezichtigen in Tombstone zelf. De cemetery was leuk en interessant om te zien. Hierna zijn we eerste even naar de camper teruggelopen om wat spullen op te bergen. Daarna zijn we Tombstone zelf in gegaan waarvan de hoofdstraat ongeveer 100 meter van de campground begint.

We hebben eerst de courthouse bekeken welke van 1882 is en tot 1929 was gebruikt. Zo rond 10.30 uur waren we weer op de main street en stonden ze daar te promoten voor de gun fight at the OK corral show van 11 uur. We hebben daar gelijk maar tickets voor gekocht. De show was erg leuk in elkaar gezet en bij de schietpartijen was het wel even schrikken vanwege het lawaai. De show duurde ongeveer een half uur.

Na de show zijn we naar Puny John’s BBQ restaurant gegaan om wat te eten. We hadden daar de “trio” besteld welke voor 3 a 4 personen bedoeld is. Mijn vader dacht eerst dat het maar weinig was maar het bleek dat er precies genoeg was voor ons vieren. Na het eten zijn we naar de rose tree gegaan waar alleen ik naar binnen ben geweest om deze te bekijken. Deze rozenboom beslaat een opervlakte van 2450 vierkante meter en is de grootste ter wereld.

Daarna hebben we Tombstone de winkelstraat verder bekeken en alles is erg toeristisch maar dat geeft het ook wel weer iets speciaals. Als laatste hebben we de Birdcage Theater bekeken waarbij de entree wel duur was (15 dollar per persoon) maar het was wel erg interessant. De Birdcage is het enige originele gebouw aan de main street van Tombstone. Zo tegen 15 uur waren we weer bij de camper waar we vanwege de hitte niet veel meer gedaan hebben.

Temperatuur 35 graden en afgelegde afstand alles te voet (ongeveer 7 km)