23 Mei 2022: Dagje Disneyland Anaheim.

Vandaag hadden we Disneyland op het programma staan en was de hoop omdat het een maandag was dat het mogelijk wat minder druk zou zijn. Helaas ….., was het wel druk in het park en dat betekende dat sommige attracties dus een lange wachtrij zouden krijgen. We waren zo tegen 8.30 uur in het park en zijn daarbij gelijk naar adventureland gegaan.

In adventureland stond als eerste de Jungle Cruise op het programma en deze was niet druk met een wachttijd van 10 minuten. Nu hebben mijn ouders ook de attractie welke als basis diende voor de film gezien. Hierna zijn we gelijk doorgelopen naar Indiana Jones waar een wachtrij was van 20 minuten en aansluitend hebben we winnie de pooh gedaan.

Hierna zijn we doorgelopen naar het volgende gebied waar we de haunted mansion hebben gedaan. Tot nu toe hadden we nog telkens korte wachtrijen echter in Star Wars land werd dat anders. Ik had graag Rise of the Resistence willen doen echter een wachtrij van 130 minuten zorgde ervoor dat die niet lukte. Bij smuglers run was de wachtrij 55 minuten dus die hebben we wel gedaan (bleek eerder 70 minuten).

Voor we Fantasyland in gingen hebben we eerst een banaan gegeten (die we vanwege voedselprijzen in het park maar zelf hebben meegenomen). Hier hebben we bijna alle darkride attracties gedaan aangezien die een wachttijd hadden van 15 minuten tot 35 minuten. Mijn vader en ik zijn (op aandringen van moeders) nog in de wachtrij gaan staan voor de Materhorn Bobsleds waar we 60 minuten moesten wachten voor een leuk maar erg hobbelig ritje.

Hierna zijn we in de Main street nog de shops doorgegaan, ik had mezelf voorgenomen om een petje mee te nemen van Disneyland. Zo tegen 15.30 uur zijn we weer terug gegaan naar de camper om even wat te drinken te pakken. Als afsluiting van de dag zijn we wezen eten bij Shakey’s Pizza Parlor welke naast de campground zit.

Al met al een geslaagde dag in een leuk park.

Weer 22 graden en afgelegde afstand ook weer 12 km te voet.