Frankrijk Vakantie 2019 – Dag 1

Vandaag is het dan eindelijk zover dat de vakantiereis kan beginnen. Voor vandaag staat een reis van net geen 600 km op de planning. We hoeven daarom niet vroeg te starten en kunnen mooi na de spits beginnen aan de reis. Ik heb eerst thuis nog een aantal zaken op orde gemaakt voor ik zo tegen 9.30 op pad zou gaan. Nog zeer belangrijk dat voor we echt op pad gaan eerst nog wat snoep en drinken gekocht wordt.

De reis zelf ging zonder problemen en op een paar wegwerkzaamheden na (waar ik alleen wat langzamer moest rijden) geen problemen ondervonden. Na een rit van ongeveer 400 km toch maar even gestopt (plaspauze) en daarna doorgereden naar plaats van bestemming.

De navigatie deed weer goed haar werk en zette me praktisch voor de deur af. Hierna aangebeld en er werd door de vrouw des huizes open gedaan. Helaas liepen we tegen een taalbarrière aan. Zij kon alleen Frans en ik helaas niet ze gaf aan dat haar partner over ongeveer een uur thuis zou zijn en die wel Engels praat.

Na de auto getankt te hebben ik heb de afstand afgelegd op 3 kwart tank was het tijd om wat te eten. Hierbij maar eerst voor een veilige en snelle hap bij de McDonald’s gekozen. De heer des huizes was daarbij ook weer terug en dus in het engels nog even de belangrijkste zaken besproken. Ook had hij nog wat tips over wat te bekijken morgen en overmorgen in de omgeving.