Frankrijk Vakantie 2019 – Dag 7

Vandaag met de auto naar Amboise om daar niet 1 maar 2 kastelen te bekijken. Daar staat namelijk een koninklijk kasteel en het kasteel van Leonardo de Vinci. Voor de route gekozen voor een route buiten de tolwegen.

Na een ritje van 40 minuten in Amboise aangekomen en door de navigatie netjes naar een parkeerplaats in het centrum geleid. Parkeren was hier gratis en dat is altijd goed. Vanaf de parkeerplaats was het dan een 10 minuten lopen naar het eerste kasteel. Bij het eerste kasteel kreeg je ook een “histopad” mee waarmee je in 3d de vroegere inrichting van het kasteel kon zien.

Het kasteel was erg interessant en mooi om te zien. De grote torens zijn grote ronde gangen waarbij ruiters te paard naar boven of beneden konden gaan. Echt weer iets voor Franse aristocraten om maar niet te hoeven lopen. Na het kasteel nog even de centrale winkelstraat doorgelopen van Amboise en daar bij een boulangerie een belegd stokbroodje gekocht met kip tandoori en veel groente.

Hierna dan te voet naar het tweede kasteel gegaan Chateau du Clos Lucé en dit is het kasteel waar Leonardo da Vinci zijn laatste jaren doorbracht en is overleden. Het kasteel is niet heel groot maar heeft nog wel een behoorlijke tuin. Ze hadden er nu ook een wandtapijt hangen vanuit het vaticaan welke het laatste avondmaal toont. Dit tapijt is nog niet buiten het vaticaan tentoongesteld. De beveiliging was wel zeer strikt daar fotografie niet is toegestaan en zodra je over een gespannen draadje ging hangen het alarm af ging.

Zo tegen 15 uur weer richting de caravan gegaan om de dag af te ronden en een verkoelend plekje op te zoeken.