Vakantie Frankrijk 2019 – Dag 10

Vandaag na weer een slechte nachtrust zo tegen 8 uur wakker geworden. Eerst maar weer gedoucht om het zweet af te spoelen. Daarna brood gehaald voor ontbijt, koffie gezet en rustig ontbeten. Zo tegen 10.30 was ik klaar voor vertrek naar het kasteel.

De weg er naartoe ging voorspoedig, echter blijf ik erbij dat de fransozen niet kunnen autorijden, maar dat is een ander verhaal. Op de parkeerplaats van het kasteel waren er gelukkig genoeg plekken met schaduw waar ik de auto kon parkeren. Het zou vandaag weer 37 graden worden en dan wil je toch wel dat de auto niet in de zon staat te bakken ;).

Na een kaartje te hebben gekocht en ik naar het kasteel wou lopen werd er eerst nog de tas gecontroleerd voor de veiligheid. Dit was deze vakantie ook de eerste keer dus ik was wel even verbaasd. Na dat alleemaal doorlopen te hebben was het te voet richting het kasteel.

Het was druk bij het kasteel en de hitte hielp ook niet echt mee aangezien iedereen dan de schaduw opzoekt (lees het kasteel in vlucht). In het kasteel was het vrij druk en was het af en toe zoeken naar de fotomomenten (die er gelukkig wel waren). Na het mooie kasteel bekeken te hebben van binnen was het tijd om de tuinen te bekijken en het kasteel goed op foto proberen te krijgen. Gezien de hitte was het wel even afzien in de tuinen (geen schaduw) maar de foto’s waren het meer dan waard.

Op een stukje lopen van het kasteel stond nog een 16de eeuwse boerderij met daarbij verschillende tuinen en de koetsencollectie. In de orangerie zit nu het restaurant en nog 2 afzonderlijke musea waarbij bij de eerste een stukje ziekenzaal van de eerste wereldoorlog toont en de tweede de apotheek van de catharina de Medici.

Op de terugweg nog even langs de supermarkt gegaan want met deze hitte had ik zin aan fruit en dat dus gekocht.