12 Mei 2022: Dagje Durango

Vandaag was geen reisdag maar hadden we eigenlijk een uitstapje naar het Mesa Verde park op de planning staan. Het bezoeken van het Mesa Verde park behoorde al voor we op pad gingen helaas niet meer tot de mogelijkheden en dus hebben we er een rustdag van gemaakt.

We begonnen vandaag wat later en zijn rond 7 uur van bed gegaan en ons rustig klaargemaakt voor de dag. Na het ontbijt zijn we zo tegen 9 uur naar boven gelopen waar de halte van de Main Avenue Trolley was. We hadden wat opgezocht en hadden zelf dat het mogelijk 1 tot 3 dollar zou kosten maar wat bleek het koste 1 dollar voor personen tot 60 jaar en voor personen boven de 60 jaar was het 50 cent. Mijn ouders konden dus lekker goedkoop reizen (maar voor mijn tante en mij was het ook nog niet duur :P)

We werden netjes door de buschauffeur in het centrum afgezet en na eerst een stukje de verkeerde kant op gelopen te zijn hebben we toch het treinstation en bijbehorende (gratis) museum gevonden en bezocht. Het museum was vrij groot en had ook veel museumstukken staan maar ging niet alleen over treinen (er stonden bijvoorbeeld ook auto’s, boten, vliegtuigen en beesten).

Hierna was het tijd voor een kop koffie dus gingen we op zoek en kwamen we eerst bij een bagelshop langs. Voor de winkel stond een hond op twee poten voor een bestelluik en was het net alsof de hond aan het bestellen was. In de bagelshop was het druk en chaotisch en de koffie was aardig aan de prijs dus zijn we verder gelopen. Een stukje verderop kwamen we bij een Franse bakker uit waar je ook koffie en gebak kon bestellen. Mijn moeder is daar naar binnen gegaan en was al aan het bestellen. De koffie was hier nog duurder maar het gebak was 2 halen 1 betalen.

Na de koffie met gebak zijn we verder door Durango gelopen en hebben nog in verschillende winkeltjes gekeken. We kwamen erachter dat alles in Durango wel heel duur was en dat werd ook bevestigd door een Amerikaanse vrouw welke mijn ouders op straat aansprak.

Zo tegen 13 uur hebben we wat gegeten bij de burger king wat weer lekker was. Na het eten zijn we weer met de trolley teruggegaan naar de camping. We hadden voor vandaag ook een wasdag ingepland om het kleine beetje was wat we hadden te doen. Nou ja klein beetje we hadden 3 wasmachines in gebruik en 2 wasdrogers.

Als laatste hadden we nog dat de stoomtrein over de campground zou komen en die kwam ook tegen 18.00 uur over de campground gereden wat een erg mooi gezicht was. Tijdens het wachten zag ik iets in het grasveld bewegen en bij nader onderzoek bleek het om gopher te gaan. Dus ook nog Noord-Amerikaanse wildlife gezien.

Temperatuur 18 graden en gereden afstand niet (wel veel gelopen).