22 Mei 2022: Dagje California Adventure Park (Disney).

Vandaag hadden we de eerste van twee dagen Disney parken op de planning staan. We hebben een reservering voor het California Adventure park van Disney staan. Zo tegen 6 uur was ik wakker en kon ik niet meer op bed blijven liggen. Mijn ouders en tante vonden dat een beetje aan de vroege kant maar zijn toch maar van bed af gegaan.

Na het ontbijt zijn we naar het park toegelopen en waren we zo tegen 8.15 bij de beveiliging waar we goed werden gecontroleerd. Ik kreeg daarbij door dat ze de controle deden om tegen te gaan dat fee├źnstof, toverstafjes en dergelijk niet naar binnen gesmokkeld werden. Op het centrale plein gingen we naar links gelijk het park in.

Als eerste zijn we daarbij naar Guardians of the Galaxy – Mission breakout gegaan en daar hebben we weer goed van genoten. We hadden alle drie het idee dat deze wat heftiger op en neer ging dan de tower of terror (ruim 3 seconden airtime). Hierna zijn mijn vader en ik naar de Radiator springs racers gegaan waar we ongeveer 60 minuten in de wachtrij moesten staan. Dit was nog kort want even later stond de teller al op 100 minuten.

Na even een koffie en koekje pauze zijn we gaan kijken naar een attractie voor mam en kwamen we uit bij de kleine zeemeermin (was weer erg leuk). Bij de incredicoaster aangekomen hadden we een wachtrij van 15 minuten en de volgende attractie Toy story Midway Mania moesten we 40 minuten wachten. Hierna hebben we nog even wat gegeten voor we het reuzenrad in gingen. Mam en Harma hebben gekozen voor het vaste bakje en pap en ik voor de swinging gondola welke ook behoorlijk heen en weer ging.

Als laatste rollercoaster hebben we de Goofy’s flightschool gedaan en als afsluiting van de dag zijn we naar Soarin around the world gegaan. Hier hadden we het “geluk” dat er een simulator uitgevallen was en dat de wachttijd van 40 minuten naar 80 minuten ging. Pap zat te twijfelen wel of niet te wachten maar heeft toch maar wel gewacht. In de wachtrij leek het erop dat de tweede simulator ook weer aan de praat gekregen was aangezien het ineens toch weer snel doorliep.

Na Soarin’ was het 16.30 uur en hebben we het park verlaten om een eettentje te zoeken (eten in Disney is toch wel aardig duur). Na een hap eten bij Taco Bell gehaald te hebben waren we nog niet vol en hebben we bij Shakey’s nog een pizza gehaald. Al met al een geslaagde dag.

Temperatuur 25 graden en afgelegde afstand 12 km te voet.