Ballonvaart Wolvega

Mijn zusje heeft een nieuwe caravan gekocht en kreeg daarbij een ballonvaart cadeau. Nu konden zij beide niet en hebben ze gevraagd of ik misschien zin had om mee te gaan. Dat laat ik me geen twee keer zeggen :D.

26 juni was het dan eindelijk zover en het weer was goed dus kon het allemaal doorgang vinden. We moesten ons dan zo tegen 19.30 melden bij de receptie van de caravandealer en kregen daar eerst instructies en een kop koffie. Daarna was het met zijn allen naar de overkant want daar was een veld van waar de ballonnen konden opstijgen. Zo tegen 20.00 uur waren de ballonnen klaar om op te stijgen. We waren met twee ballonnen omdat de ballonvlucht van de week ervoor door slecht weer niet door kon gaan. De grootste ballon kon 10 passagiers meenemen en de kleine ballon 7 passagiers.

In het mandje van de ballon sta je wel stijf op elkaar maar niet op een hinderlijke manier. Een jas aan als je boven bent is niet nodig want je hebt geen last van de wind en de brander verwarmt genoeg. Je hebt geen last van de wind aangezien je daarop meevaart. Het is daarboven in de mand wel heel erg rustig en dat geeft het een hele mooie beleving. Het ging vandaag niet snel aangezien er geen hele sterke wind stond we zaten constant zo rond de 4 knopen (ongeveer 6km per uur)

We zijn gestart in Wolvega en geland net voor het Tjeukemeer (gebied Middenmeer). Na de landing ben je dan volgens traditie een baron of barones over de lijn die je hebt gevlogen. Ik zou nu dus Baron van Wolvega tot Middenmeer zijn. Zegt natuurlijk niets maar is wel leuk hoe ze dat doen, kregen ook nog een korte geschiedenis les over hoe het ballonvaren is ontstaan.

Bedankt zusje/zwager, caravancenter van der Veen en dreamflights voor deze mooi ervaring.

www.dreamflights.nl