04/23/16

Familiedag Otterlo 23 april

Deze dag was het weer zover voor het jaarlijkse familiedag uitje. Dit jaar was het uitje gepland in Otterlo en was de verzamelplaats het eetcafe “de Driesprong” in Otterlo. Het programma was als volgt opgebouwd:

  • Verzamelen bij eetcafe “De Driesprong” en genieten van een kop koffie en gebak
  • Een huifkartocht met picknick rustmoment,
  • Een GPS wandeltocht door de natuur rond Otterlo
  • Diner bij eetcafe “De Driesprong”.

Het weer zat gelukkig erg mee en op een paar kleine buitjes na is het de gehele dag drooggebleven. Gezien de vele buitenactiviteiten was dat ook wel erg prettig. De huifkartocht was erg leuke en gezellig er was ook geen plekje meer vrij in de kar. De picknick was goed verzorgd met lekker belegd brood en als drinken melk en sinaasappelsap. Na een toch van ongeveer 2 uur kwamen we weer terug bij “De Driesprong” waar na een kleine rustpauze de volgende uitdaging alweer klaar stond. Met behulp van een GPS apparaat welke naar het volgende punt wijst moesten we een route afleggen. Ongeveer halverwege de route ging de helft van de groep weer terug omdat het geen doen werd met de kinderwagens op de route. De rest ging verder maar na een paar honderd meter waren we de route compleet kwijt. Daarom op Telefoon GPS en bekende stukken de weg terug gelopen naar het startpunt.

Als laatste hadden we dan het diner waar er gekozen kon worden uit drie opties als hoofdgerecht. Ik had zelf gekozen voor de sate en die was erg lekker van de andere opties hadden gekozen heb ik begrepen dat die ook erg lekker waren.

Al met al een zeer geslaagde dag.

04/25/15

Familiedag 25 april

Vandaag was het weer zover. Het was weer tijd voor het jaarlijkse familiedag uitje. Vorig jaar is de familiedag door omstandigheden niet doorgegaan.

Dit jaar waren Conny en ik aan de beurt om het te organiseren en daarbij had ik eens gehoord van een dierenpark in Kallekotte met als thema Indonesië. Dus samen met Conny besproken en de reservering bij Taman Indonesia gedaan. Hierbij nog geheim gehouden waar we naar toe gingen tot 1,5 week voor de familiedag. Op de uitnodiging hadden we aangegeven dat iedereen stevige schoenen en regenkleding meenemen en iedereen had daar gehoor aan gegeven. We hadden afgesproken op een parkeerplaats aan de hunnebeddenweg om de verwarring zo groot mogelijk te houden. Het dierenpark ligt op ongeveer 5 minuten rijden van die parkeerplaats.

Bij het dierenpark aangekomen kregen we eerst met zijn alleen koffie met spekkoek en uitleg over de verdere invulling. We hadden na de koffie eerst een 1,5 uur om het park te bekijken, zo tegen 16.00 uur werden we dan meegenomen door een dierverzorger voor voeren van de dieren en om 17.00uur hadden we dan het warm eten. De 1,5uur voor het park was eigenlijk net een half uur te lang aangezien het park niet zeer groot is, het is wel een leuk park. Bij het diervoeren kregen we ook uitleg over de dieren en konden we in sommige gevallen de dieren wat beter bekijken.

Tussen 17.00 en 18.00 uur hadden we dan eten staan en kregen we een Indonesische rijsttafel voorgeschoteld en die was erg lekker. We konden zelf bepalen wat je wilde eten en zelf opscheppen. Zo tegen 18.15 uur zijn we weer in de auto gestapt om naar huis te gaan. Al met al een geslaagde dag.

of kijk in het fotoalbum

04/13/13

Familiedag 2013

De jaarlijkse familiedag stond weer op de planning en het was weer afwachten wat er op de planning stond.
We moesten ons melden op “het drents kwartiertje” bij Hooghalen. Bij het drents kwartiertje is van alles te doen van solex rijden
tot aan een kookcursus toe.

Wij waren wat te vroeg en tijdens het aanmelden kregen we al te horen dat we een schildercursus gingen volgen. Als opdracht kregen
we mee dat het over vissen of varkens moest gaan. Na een boel geklieder en gerommel had iedereen toch een leuk schilderijtje
gemaakt. Deze zijn nog even op foto gezet en een groepsfoto werd er ook gemaakt.

Na het schilderen was het eten aan de beurt. Hierbij hadden we de keus uit echt nederlandse kost namelijk stampotten (hutspot, zuurkool,
boerenkool) Het eten smaakte goed en er was genoeg. Na het toetje en nog even natafelen was het dan weer tijd om naar huis te gaan.