20 Mei 2022: Van 29 Palms RV Resort In Twentynine Palms via Joshua Tree National Park en Living Desert Zoo and Gardens naar Cathedral Palms RV Resort.

Vandaag moesten we het smorgens wat rustiger aan doen aangezien het Joshua Tree National Park pas om 8.30 uur open ging en de wc’s op de campground pas om 8.00 uur. Het probleem was dat we allemaal rond 6 uur al wel weer wakker waren.

Na het ontbijt was het tegen 8.15 uur tijd om op pad te gaan. Allereerst moesten we nog even langs de afvalcontainers om wat afval kwijt te raken. Daarna konden we op pad naar de ingang van het park.

Zo tegen 8.45 uur kwamen we aan bij de ingang van het park waar we een ranger heen en weer zagen rennen tussen twee ramen. Hij was alleen in het hokje en het was druk bij de ingang beide kanten stond er een file. In het park was het even orienteren naar wat te gaan bekijken. Onderweg hebben we een paar stops gedaan om foto’s te maken. Als eerste echte stop hadden we skull rock staan en dat is een rots welke eruit ziet als een schedel. Bij de rots zijn we gekeerd om via de geplande route het park te verlaten.

We hadden op deze weg nog een klein stukje (van ongeveer 31 mijl te gaan) om het park te verlaten. Deze weg was erg bochtig en verder weinig bijzonder op 1 stop na, de cactus garden was erg bijzonder om te zien.

Na Joshua Tree National park te hebben verlaten en een stukje Interstate 10 te hebben gehad kwamen we aan in Palm Springs voor de living desert zoo and gardens. Deze dierentuin was erg mooi om te zien en ook erg mooi aangelegd. Ze hebben hier dieren uit Afrika, Australiƫ en Noord-Amerika. We hebben hier warm gegeten in een nagebouwd Afrikaans dorp en hebben daarna de hitte getrotseerd en de rondgang door het park gedaan (was erg de moeite waard).

Na de dierentuin zijn we op pad gegaan naar de campground (om daar te komen was ook weer een avontuur), maar na een ritje van een half uur zijn we toch weer heelhuids op de campground aangekomen.

Temperatuur 33 graden en afgelegde afstand 154 km.

One thought on “20 Mei 2022: Van 29 Palms RV Resort In Twentynine Palms via Joshua Tree National Park en Living Desert Zoo and Gardens naar Cathedral Palms RV Resort.

  1. Jullie maken een hele mooie reis! Veel plezier nog! Groetjes uit zonnig Nederland.

Comments are closed.