Vakantie 2014: Dag 9 – Maandag 4 augustus

De weersvoorspelling voor vandaag zou ook weer niet goed zijn en naar verwachting was het grootste deel van de dag regen te verwachten. Voor de zekerheid ook nog even gekeken op de regenradar en die gaf een grote blauwe vlek aan die deze richting op zou komen.

Daarom na het ontbijt ervoor gekozen om naar Moritzburg te rijden en het kasteel daar te gaan bekijken. Na de toeristische omweg genomen te hebben aangezien ik niet door Dresden wou. Na wat zeer slechte wegen gehad te hebben ben ik ongeveer tegen 10.30 in Moritzburg aangekomen. Tijdens de rit doemde aan de rechterzijde al het kasteel op en dat was een impossant gezicht. Direct voor het kasteel was er een grote parkeerplaats waar ik de auto geparkeerd heb. Op deze zelfde  parkeerplaats waren achterin ook een paar camperplaatsen dus die gelijk ook op de foto gezet.

In het kasteel had je ook de mogelijkheid om een rondgang in het nabijgelegen kleinste Koninklijke kasteel van sachsen te bekijken (14,5 x 14,5 meter). Ik heb dus voor 11,50 de de luxe tour maar genomen. Kasteel bekijken met gids en het fazantenkasteel om 15.00 uur (groepen daar mochten maar 10 personen groot zijn). Het grote kasteel was nog tot ergens in 1920 door een koning bewoond, het kleine heeft een tijd ongebruikt gestaan en was door rovers (en locale bevolking) grotendeels leeggeroofd. Gelukkig er ook nog een deel wel goed bewaard gebleven en sommige stukken hebben ze met hulp van bevolking weer terug gekregen.

Van 11.45 tot ongeveer 14.00 heeft het continue geregend en was het dus erg nat buiten gelukkig had ik van 12 tot ongeveer 13.30 een rondleiding door het grote kasteel. Na het grote kasteel in de auto gestapt om naar het kleine kasteel wat een paar kilometer verderop lag. Vanaf het grote kasteel kon je het in de verte zien liggen. Voor het kleine kasteel kregen we handschoenen aan en moesten we in het kasteel sloffen aan doen.

Zo tegen 15.30 had ik alles wel gezien en was het tijd om weer terug naar de tent te gaan. Waarbij ik zo tegen 17.00 uur weer terug was (heb dezelfde slechte weg terug genomen).

Weer: wisselvallig en gemiddeld 22 graden