13 Mei – Dag 11 USA Trip (Van Ameristar Campground Vicksburg naar KOA Baton Rouge)

Vandaag stond op het programma om wat militaire zaken in Vicksburg te gaan bekijken. Vicksburg is een belangrijke slagveld geweest in de Amerikaanse burgeroorlog. Vicksburg werd ook wel de Gibraltar van Amerika genoemd. 

Eerst zijn we na rustig opgestart te zijn naar een walmart gereden voor een aantal boodschappen. Harma had erg veel zin in melk en die moesten we dus ook halen. Ook was ons brood bijna op en die moest dus ook aangevuld worden. Daarbij ook nog wat zaken voor onderweg gekocht om te eten (salades). 

Na de walmart zijn we naar het Vicksburg military state park gereden alwaar op een bewaarde slagveld ruim 1300 monumenten stonden van de verschillende staten en partijen. We kwamen in het visitor center aan en daar konden we gelijk gaan zitten voor de film over de slag bij Vicksburg. 

Na de film nog even nagevraagd of het ook te rijden is met een RV en de ranger gaf aan dat het geen probleem zou zijn. Dus wij hebben het eerste rondje gereden. Lopen was geen doen aangezien het een aantal mijlen betreft. Op het terrein verschillende monumenten bekeken en ook het enige huis wat de slag heeft overleefd. Het was een indrukwekkend terrein om te zien. Na het eerste rondje de eerste helft opnieuw gereden om bij het stuk te komen wat naar de USS Cairo gaat. De USS Cairo is het enige met ijzer beklede schip wat is overgebleven. Wat een indrukkend schip moet dat geweest zijn. 

Hierna zijn we op weg gegaan naar de KOA in Baton Rouge en die lag nog een 3,5 uur rijden van Vicksburg. De reis verliep erg goed tot het moment dat we bij Baton Rouge kwamen en de navigatie ons aangaf links aan te houden terwijl we dus naar rechts hadden gemoeten. Na dat moment was de navigatie van slag en ben ik maar bij een tankstation gestopt om de navigatie weer op regel te krijgen. Het bleek dat we toch al aardig dicht bij de campground waren. 

Op de campground aangekomen werd de boeking nog even gecorrigeerd aangezien we recht hadden op korting. Erg netjes en scheelde toch weer 10% op de overnachting dus 6 dollar retour. Na de camper te hebben neergezet en aangekoppeld zijn we naar de Bass Pro shop gelopen om nog even een hapje te eten. 

Afgelegde afstand: 244km (149 mijl)
Coördinaten: 30.448239, -90.962600
Weer: 32 graden en licht tot onbewolkt