14 Mei – Dag 12 USA Trip (Van KOA Baton Rouge naar KOA New Orleans)

Vandaag stond op de planning via Oak alley plantation naar de KOA New Orleans te gaan. Na een hele hete nacht waren we zo tegen 6.20 uur weer wakker. Na even rustig te hebben gegeten en gezeten, is Harma zich eerst gaan douchen en zou ik daarna. Het duurde vandaag wel erg lang met Harma en toen ze terug was gaf ze aan extra tijd in de douche te hebben gespendeerd omdat deze zo lekker was. 

Nadat zij terug was kon ik me eindelijk gaan douchen. Na het douchen heb ik alles ontkoppeld en is alles nagelopen voor vertrek. Zo tegen 9.15 uur zijn we vertrokken maar moesten we eerst tanken. Het gevaarte slokte weer even voor 16 gallon aan brandstof op wat neerkomt op 85 dollar (is omgerekend  0.75 eurocent per liter)(verbruik camper 1 liter per 4 kilometer).

Na ongeveer een uur rijden kwamen we aan bij Oak Alley plantation en het voorbijrijden was al een erg mooi gezicht. Even verderop was de weg naar de parkeerplaats en daar de camper op de bus/camper parkeerplek geparkeerd.  Bij het uitstappen kwam de hitte ons al tegemoet (het zou vandaag 34 graden worden). Na een deel van de route langs de slavenverblijven te hebben gelopen, het was erg interresant hoe dat allemaal ingericht was en hoe het qua slavenrangen was opgebouwd. Zijn we bij het hoofdverblijf aangekomen. Hier gingen continue tours door het huis met groepen van maximaal 45 personen. 

Omdat we moesten wachten hadden we eerst nog een virgin mint Julep gekocht voor de verfrissing. In het huis was het lekker aangenaam aangezien de airco aan stond. De groep bestond uit allerlei nationaliteiten (Duits, Italiaans, Frans en 1 Nederlands stel). De tour door het huis duurde zo ongeveer 30 minuten en vertelde het verhaal van het persoon die de plantage was opgestart tot het faillissement van de plantage.  

Na de tour nog even door de tuinen gedwaald en wat mooie foto’s gemaakt (in het huis mocht je helaas niet fotograferen). We hebben bij de bar nog even een kop koffie gedronken en een broodje gedeeld. In het souvenirs winkeltje nog even lopen struinen en daar kwamen we de siroop tegen die gebruikt is voor de julep en die dus gekocht. Na de plantation zijn we doorgereden naar de KOA in New Orleans voor een plek. 

Het was ongeveer een uur rijden naar de KOA en daar kwamen we tegen 14.30 uur ook aan. Ook hier kregen we zonder om te moeten vragen de cruise america 10% discount toegewezen. Ik vroeg of we een lekker plekje hadden met schaduw en dat bleek niet zo te zijn maar na te hebben gekeken in het systeem werd onze toegewezen plek gewijzigd naar eentje met schaduw. Ook werden we gelijk ingeschreven voor de shuttle naar New Orleans morgen en de retour reis. 

Ook hier werden we weer geholpen om de camper op plek te zetten. Na alles te hebben aangesloten zijn we ons om wezen kleden naar de zwemkleding en zijn we het zwembad rustig ingegaan. Dit was erg lekker aangezien het buiten niet koeler werd. Na even een uurtje te hebben gebadderd heeft Harma de was gedaan zodat we alles weer schoon hebben en zijn we daarna naar “dot’s diner” gelopen. Dit is een moderne diner maar dan wel in een jaren 50 jasje. Het eten was er goed en niet duur.

Afgelegde afstand: 153km (95 mijl)
Coördinaten: 29.971542, -90.234445
Weer: 34 graden en licht/onbewolkt