15 Mei – Dag 13 USA Trip (Uitstapje naar New Orleans – The French Quarter)

Vandaag werden we om 9.00 uur verwacht voor de KOA receptie om met de shuttle naar het centrum van New Orleans gebracht te worden. De rit was erg hobbelig (wegen zijn slecht in amerika) en informatief, de chauffeur vertelde ons onderweg over allerlei bezienswaardigheden en veranderingen. 

Zo tegen 9.30 uur waren we aan de rand van de French Quarter alwaar we elk onze weg konden gaan. We moesten op dezelfde plek klaar staan om 17.45 om weer terug gebracht te worden. 

We zijn daarbij begonnen om eerst naar het centrale deel te lopen aangezien de chauffeur zij dat er een tourist info zou zitten. We waren deze aan het zoeken en kwamen daarbij langs een museum dus zijn we die eerst maar binnen gegaan (lekkere airco). Dit museum ging beneden volledig over hurricane Katrina en op de bovenverdieping over de Mardi Gras, dit waren beide niet de zaken waarvoor we kwamen en het viel dus een beetje tegen. Na het museum zijn we verder gelopen en vonden we de tourist information. Hier hebben we een walking tour boekje van New Orleans meegekregen. 

Hierbij zijn we begonnen aan de tour maar gezien de hitte hebben we eerst een lekker ijsje gegeten. Daarna zijn we de bekende huizen langsgegaan die in het boekje beschreven staan. Bij punt 7 kwamen we aan bij het Hermann-Grima huis wat een museum is. Gezien de ervaring van het eerste museum twijfelden we even of we wel of geen entree zouden doen. We hebben toch gekozen om het wel te doen en dat was geen slechte keuze. Voor 25,75 per persoon konden we dan 2 huizen bekijken en bij beide huizen was er een guided tour van 45 tot 60 minuten. 

Aangezien de huizen een stukje uit elkaar liggen zijn we tussentijds even iets wezen eten en hebben Jambalaya gehad bij de Napoleon House welke erg lekker was. Na het eten zijn we doorgelopen naar de Gallier house waar de tweede museum zich bevond. Ook hier weer een leuke en interessante guided tour gehad. Het lopen viel toch wel zwaar aangezien het 34 graden was en iets van 80 procent luchtvochtigheid. Tussen alle bezichtigingen nog een aantal winkeltjes doorlopen (ook vanwege de airco). Als laatste hebben we bij Landry’s seafood house nog even rustig aan de bar gezeten. We hebben eerst een mix van limonade en icetea gehad (peach palmer) en als afsluiter een cocktail (Harma een mango mojito en ik een shipwreck’ed). Zo tegen 17.20 uur zijn we naar de opstapplaats gelopen alwaar al een ander stel zat te wachten. 

Onderweg terug kregen we nog een paar zaken te zien welke de nasleep zijn van Katrina. Zo tegen 18.15 uur waren we weer terug op de KOA waar we een broodje met ei hebben gegeten. 

Afgelegde afstand: 11710 stappen
Coördinaten: 30.448239, -90.962600
Weer: 34 graden en licht bewolkt