17 Mei – Dag 15 USA Trip (Van KOA Gulf Shores/Pensacola West naar KOA Perry)

Vandaag om 6.00 uur wakker geworden na een iets betere nachtrust. Het was gisteravond wat koeler en daardoor ging het slapen ook beter. We hebben even rustig gezeten, ontbeten en ons gedoucht en waren zo tegen 9.00 uur klaar voor de grote reis van 270 mijl. 

Vandaag zou een lange rit worden om de planning voor het laatste deel zo gunstig mogelijk te krijgen. De reis zou voor het grootste deel over de interstate 10 east gaan waar we een 211 mijl alleen maar de weg hoeven volgen. Bij Pensacola werd het even druk en moesten we langzaam rijden maar de rest van de reis verliep voorspoedig. 

Na eerst getankt te hebben voor 108 dollar (berekend verbruik 10,5 mijl op een gallon brandstof) zijn we weer op pad gegaan. Zo tegen het middaguur zijn we gestopt om even wat te eten bij een burger king. Na het eten kregen we een middagstorm te verduren, Harma kroop steeds verder weg en vond het rijden door de storm niet prettig. Ik daarentegen ben blijven opletten op wat het verkeer deed en dat gaan volgen. We reden op een gegeven moment geen 60-70 mph meer maar een gangetje van 40 mph. Overal om ons heen zagen we bliksemschichten en vaak ook meerdere achter elkaar. Na verloop van tijd werd het lichter in de lucht en waren we de storm voorbij. 

Onderweg reden we daarna afwisselend in regen en zonneschijn. Zo tegen 16.00 uur kwamen we aan op de campground en waren we er een uur later dan bij het begin begroot maar hebben we er niet een uur langer over gedaan. (zijn een tijdzone overgestoken van -7 naar -6 uur 😉 ). 

Vanaf de campground zijn we nog even naar een restaurant gereden met de camper (lopen was te ver) en hebben bij het restaurant “old mexican” mexicaans gegeten. Voor 30 dollar hadden we eten en drinken en waren we ook goed vol. 

Afgelegde afstand: 434 km (270 mijl)
Coördinaten: 30.071754, -83.563376
Weer: 29 graden (ochtend onbewolkt, middag onweerbui/storm, avond licht bewolkt)