22 Mei – Dag 20 USA Trip (Dagje The Magic Kingdom)

Vandaag waren we zo tegen 7 uur wakker na een redelijke nachtrust. Ik had wel goed geslapen, Harma gaf alleen aan niet goed geslapen te hebben. Het standaard proces starte ook vanmorgen weer eerst ontbijten en daarna douchen. We wouden bij de bushalte klaar staan zo tegen 8.30 uur om naar “the magic kingdom” te gaan. De bus bracht ons naar pioneer hall waar we over konden stappen op een bootje naar de ingang.

Wat was dat lekker geen zorgen maken over parkeren en dergelijke maar gewoon op je vervoer wachten. Op de boot konden we al een mensenmassa zien die voor de security check stonden. Wij hadden echter een persoonlijk check en waren ook vrijwel direct aan de beurt. Na de check was het nog met de magicband en vingerafdruk en als alles groen werd kon je naar binnen. Het park binnenkomen was zo een hele prettige ervaring.

Eenmaal in het park was het even orienteren met de plattegrond. We zijn daarbij mainstreet USA doorgelopen en daarna rechtsaf adventureland ingestapt. De eerste atractie welke we hebben gedaan was de swiss family robinson tree, deze is exact hetzelfde als in disneyland parijs. Daarna zijn de we jungle cruise gaan doen welke een wachttijd had van 45 minuten (was ongeveer de wachttijd voor ons bij alle atracties). In de jungle cruise viel de ene flauwe grap na de andere maar wel leuk. Pirates was eerst dicht maar hebben we later nog wel kunnen doen. De verdere atracties welke we of alleen ik hebben gedaan zijn: Splash Mountain, Big thunder mountain, Haunted Mansion, Country bear Jamboree, It’s a small world, Seven dwarfs minetrain (alleen ik), space mountain (alleen ik), Winnie the pooh en Under the sea with Ariel.

Het park is groot en er is veel te doen. Het weer zat vandaag gelukkig erg mee aangezien er maar 1 buitje is gevallen van ongeveer 10 minuten. We hebben twee keer het eten via de app besteld en betaald. We stonden de eerste keer namelijk lang in de rij te wachten, maar kwamen erachter dat je ook via de app kunt bestellen. Dus app erop ingesteld en de bestelling geplaats en binnen 5 minuten hadden we ons gerecht klaar. Terwijl de anderen voor en achter ons nog in lijn stonden om te bestellen. Heerlijk als de techniek zo mee kan en wil werken.

Als afsluiter zijn we gebleven om de projectie en vuurwerk show te zien. Er werden beelden op het kasteel geprojecteerd en deze werden ondersteund door geluid en vuurwerk. Blij daarvoor in het park gebleven te zijn want het was erg imposant. Hierna terug naar het bootje gelopen en dat was ook weer een genot. Links van ons stond namelijk een gigantische lijn voor de veerboot en rechts van ons een gigantische rij voor de monorail. Wij konden echter rechtdoor lopen naar het bootje naar de campground welke al klaar lag voor vertrek. Heerlijk als je niet hoeft te wachten.

Het is een lange dag geweest vandaag en op het moment dat dit online komt is het bij mij nu 00: 15 uur. 

Afgelegde afstand: 11600 stappen
Coördinaten: 28.402909, -81.555703
Weer: 27 graden vrijwel gehele dag licht bewolkt en 1 buitje gehad