10 Mei – Dag 8 USA Trip (Van Pickwick Landing State Park Campground naar Graceland RV Campground)

Na toch niet lekker geslapen te hebben in verband met de warmte/hitte, vanmorgen om 7.00 uur het bed uit gegaan. Het was gisteren erg heet en die warmte hebben we helaas niet weg gekregen. Eerst dus maar even zitten en rustig ontbeten met een kop koffie erbij. 

Na het eten zijn we ons gaan klaarmaken voor de reis. Eerst even lekker onder de douche om de afgelopen nacht weg te spoelen. Daarna alle zaken ontkoppeld van de camper (stroom en water) zodat we op pad konden. Zo tegen 9.45 uur waren we klaar om weg te gaan en gingen we ook op pad. We hadden besloten om vandaag niet via Tupelo te gaan maar rechtstreeks naar Graceland, Memphis. Dit ook om daar in het zwembad te gaan dobberen vanwege de hitte (zwembad was helaas gesloten) en de was te doen. 

Onderweg zijn we zo tegen 12.00 uur nog even gestopt voor een paar boodschappen en om te eten. We hebben vandaag gekozen voor de waffle house aangezien Harma daar graag langs wou. In de waffle house was de bediening erg leuk bezig en we hebben als souvenir nog een waffle house hoedje meegekregen (gesigneerd door onze bediening). Tijdens het eten werd op subtiele wijze nog even iemand gewezen op de smerige vloer en de vraag om deze nog even snel schoon te maken. Het was daar bijna een aflevering van comedy capers, aan de sfeer mankeerde in ieder geval niets. 

Daarna zijn we weer doorgereden en zaten we nog een 13 mijl vanaf Graceland. De verder reis ging voorspoedig en we zijn zo tegen 13.15 uur op de campground aangekomen. We hebben daar de camper geparkeerd en zochten daarna naar alle mogelijkheden voor verkoeling. We zijn de was maar gaan doen en in het washok stond de airco aan waardoor er een aangename temperatuur was. We hebben hier dus ook een 1,5 uur doorgebracht, heerlijk. Zo tegen 15.45 uur zijn we nog even een stukje gaan lopen en naar de kaartverkoop van Graceland gelopen. Hier hebben we eerst bij minnie mae’s een ijsje gegeten en bij Vernons Smokehouse warm gegeten. 

Afgelegde afstand:  185 km (115 mijl)
Coördinaten: 35.048341, -90.028509
Weer: ik was al gesmolten maar smelt nog maar een keer (oftewel 31 graden en vrijwel onbewolkt)