Vakantie 2014: Dag 6 – Vrijdag 1 augustus

Vandaag had ik even een rustdag ingepland aangezien de was gedaan moest worden. Na eerst bij de Netto het goedkoopste waspoeder gekocht te hebben en een stuk touw (voor de waslijn), ben ik nog bij de warme bakker langsgegaan voor de broodjes voor ontbijt. Na even lekker ontbeten te hebben ben ik naar de receptie gelopen voor een wasmunt. De wasmunt kostte me een 3,50 euro en daarmee kon je dan de wasmachine gebruiken.

De wasmachine wou eerst niet beginnen aangezien de deur niet goed sloot. Maar na een paar keer proberen en wat gepast geweld sloot de deur wel zoals de bedoeling was en kon het wassen beginnen. Het wasprogramma duurde een 55 minuten en in de tussentijd de (provisorische) waslijn klaargemaakt zodat de was opgehangen kon worden.

In de tussentijd dat ik moest wachten op de wasmachine het volgende boek “a hitchhikers guide to the galaxy” er maar bijgepakt. Na een 50 minuten maar eens gekeken of de was klaar was en het bleek dat ik het weer mee kon nemen. De was opgehangen en weer verder gaan lezen.

Zo tegen 14.30 uur was de was droog en kon ik het opvouwen en opbergen. Op dat moment ben ik ook nog even op de fiets gestapt om naar Graupa te rijden en daar het opgeknapte Jagdschloss te bekijken. In het Jagdschloss en een huis er vlakbij was het Richard Wagner museum gevestigd. Hierna weer terug gereden naar de camping en eerst nog een beetje gelezen. Voor avondeten vandaag doperwten met wortels, spatzle mit kase en bratwurst gehad.

Weer: Droog, zeer licht bewolkt en 27 graden.