Vakantie 2014: Dag 7 – Zaterdag 2 augustus

Vandaag zou het een hele mooie dag worden met alleen aan het eind van de dag een bui regen. Daarom dus besloten om vandaag met de fiets naar Festung Konigstein te rijden. Na goed ontbeten te hebben zo tegen 8.30 uur begonnen met fietsen, het is namelijk een 25 kilometer nog fietsen naar de Festung Konigstein.

Onderweg kwam ik nog langs de “Bastei” wat een erg grote bezienswaardigheid hier is in de buurt. De “Bastei” lag wel aan de andere kant van de Elbe maar je had er zo wel een mooi uitzicht op. Tijd voor dus een fotomoment. Onderweg ook nog even een camperplaats tegengekomen en daar dus gevraagd of ze het goed vonden dat we hun op onze site zouden plaatsen.

Zo tegen 11.00 uur kwam ik aan in stad Konigstein het dorp onder de vesting. Hier langs de vvv gegaan voor informatie over hoe bij de vesting te komen. Daar kwamen twee opties naar voren: 1 te voet ongeveer 3 kwartier lopen, 2 met de bus (betalen dus). Ik heb gekozen voor optie 1 en ben dus na het fietsen naar boven gelopen (had ik geweten hoe steil omhoog, had ik de bus genomen).  Onderweg naar boven kwam ik nog twee oudere heren tegen welke ook naar boven gingen (hij vertelde me dat de vrouwen met de bus zijn gegaan). Na een behoorlijke klim eindelijk bij de vesting aangekomen en die zag er behoorlijk imposant uit. Van hieruit waren er 3 mogelijkheden om bij de vesting ingang te komen en die waren de panoramalift aan de buitenkant, de lift aan de binnenkant en lopend naar de hoofdingang. Ik heb hier voor het gemak ook voor optie 3 gekozen.

De vesting zelf was erg impossant ook vooral gezien de grote, maar jammer genoeg stond het grootste deel van het complex nog in de steigers in verband met een renovatie. Op de vesting was vandaag ook van alles te doen zoals: abseilen, tokkellen, klimmen, mountainbiken, etc. Na rustig rondgekeken te hebben op de vesting en een cap voor de verzameling te hebben gekocht (het was heet) werd het haast weer tijd terug te gaan. Boven nog een flesje water gekocht (3 euro zonder pand) de weg naar beneden ingezet. Beneden voor onderweg nog een flesje gekocht (1,65 euro met pand).

De weg terug ging verder zonder problemen en onderweg nog even een ijsje gekocht om af te koelen. Onderweg in stad Wehlen nog even een tussenstop gemaakt en rustig aan de Elbe gezeten kijken naar voorbij komende schepen. Terug bij de tent was ik geradbraakt en lichamelijk op en ben ik dus eerst rustig gaan zitten met de ereader. Zo tegen 18.45 viel er even een hoosbui en zo tegen 22.00 uur begon het weer te regenen en onweren. Al met al weer een geslaagde dag.

Weer: zonnig, onbewolkt (alleen aan het eind van de dag een onweersbui) en 29 graden.