USA vakantie dag 24 – 28 mei KOA Yosemite West Mariposa uitstap naar Yosemite national park

We waren gisteren door een stel Amerikanen al gewaarschuwd om niet te laat naar het Yosemite national park te gaan. We zijn dus tegen 8.00 uur naar de bushalte gelopen om de 8.15 bus te pakken en deze was er zo tegen 8.25.

Tijdens de busreis (die over een slingerweg liep en ongeveer 1,5 uur duurde) werd Martha misselijk en heeft gespuwd, ze zat halverwege de bus en daar kan ze niet goed over. Na een voorspoedige busreis waarbij we van de buschauffeur ook het een en ander over de omgeving te horen kregen kwamen we aan in het park. Op het gedeelte van de busreis door het park kregen we ook nog een grapje kado want de buschauffeur liet ons de eerste cascade waterval van het park zien. Daarvoor moesten we wel naar beneden kijken aangezien deze ongeveer 30cm hoog was. Bij het eindpunt moest Geert nodig naar de wc en ze waren daar nu net toevallig de wc’s aan het schoonmaken. Terwijl Martha en Daniël binnen aan het navragen waren voor leuke (en makkelijke) wandelroutes was Geert buiten nog op zoek naar een wc. Na een korte (lange voor Geert) zoektocht hebben we eindelijk een paar honderd meter een andere restroom gevonden.

Nadat iedereen klaar was zijn we eerst naar de lower Yosemite falls gelopen welke niet ver van de visetor center lagen. Deze waren erg indrukwekkend om te zien en het was een leuke en mooie wandeling door de natuur. Na deze wandeling was het tijd om wat te gaan eten en in het park hebben we daarom een broodje gegeten. Tijdens het eten van het broodje kregen we een gratis voorstelling van de lokale eekhoorns die daar constant aan het snuffelen waren naar voedsel onder de tafels.

Na het eten konden we er weer tegenaan en zijn we naar de mirror lakes gelopen deze lagen op 1,6 mijl van waar wij waren. Tijdens de wandeling kwamen we een bordje tegen dat de mirror lakes nog 2 mijl lopen waren en bij de mirror lakes aangekomen was het volgens een bord weer 1,6 mijl terug. We snappen dus niets meer van de Amerikaanse afstand aanduiding.  Tijdens de wandeling wel weer veel dieren gezien zoals (grote) vlinders, eekhoorns en herten.

Terug bij het visitor center hebben we daar nog een film van 23 minuten gekeken over Yosemite welke we ook al gezien hadden bij Mono lake. Zo tegen 15.25 uur hebben we de bus terug genomen naar de KOA. Tijdens de terugreis ging het met Martha wel goed.

Afgelegde afstand: (bus 75km, wandelen 16km)

Coördinaten: zelfde als gisteren

Weer: zonnig/onbewolkt en 26 graden