19 Mei – Dag 17 USA Trip (Van Manatee Springs RV Resort naar Manatee Hammock campground)

Na een redelijke nachtrust maar wel zeiknat uit bed gekomen te zijn om 6.30 uur. We hadden vandaag de tijd om van de west kant van Florida naar de oostkant van Florida te geraken. Na ontbijten en douchen waren we om 9.00 uur weer klaar voor vertrek en zijn we ook op pad gegaan. 

De dag begon qua weer lekker en na (de zuipschuit) te hebben getankt zijn we op pad gegaan naar Clermont om daar een museum en het historische centrum te bekijken. We waren daar zo tegen 11.00 uur en hadden erg mooi de ruimte om de camper te parkeren één straat achter het centrum. Het centrum was leuk om te zien maar blijkbaar Amerikaans historisch en niet het historisch zoals wij het kennen. 

We zijn door het centrum naar het museum gelopen en daar aangekomen was het 11.30 uur en ging het museum pas om 13.00 uur open. Daarom zijn we langs het meer naar de andere kant strand gelopen om te kijken naar iets te eten. Van een dorpsbewoner had ik doorgekregen dat er een goede eetgelegenheid zou zitten. De eetgelegenheid daar niet gevonden en daarom hebben we besloten om maar weer naar het centrum toe te lopen. In het centrum zat wel een goed restaurant waar je goed kon eten voor niet veel geld. Het was nu 12.40 uur en dus weer op pad gegaan naar het museum waar we om 13.01 uur aankwamen. 

Het museum was gratis (wel 5 dollar gedoneerd) en bestaat uit een 6 tal gebouwen uit de omgeving welke gered zijn voor sloop. We werden persoonlijk rondgeleid en het was erg leuk en interessant om te zien. Na de rondleiding begon het te sputteren en gezien de donkere wolken zat er meer aan te komen. We moeste via het centrum weer terug naar camper maar het begon steeds harder te regenen. We kwamen daarbij langs een ijs zaakje en hebben daar onder het genot van een root beer float geschuild. In het dorp zat ook nog een thrift store, daar 4 country cd’s gekocht en daarbij ook wat honden en katten gesteund. 

Terug bij de camper zijn we weer op pad gegaan voor de laatste 67 mijl van de trip. Hierbij zijn we bij Orlando op de tolwegen gekomen en dat heeft ons 7 dollar gekost. Onderweg begon het zo hard te regenen dat we weer langzamer moesten gaan rijden aangezien het water op de weg stond. Sommige amerikanen vonden het zelfs zo erg dat ze onder een brug stil zijn gaan staan. 

Zo tegen 16.10 uur kwamen we aan bij de campground en daarbij stond bij het receptie gebouw dat we naar de recreatieruimte moesten omdat het kantoor daarheen verhuisd was. Deze campground is in september/oktober 2017 behoorlijk gehavend door Orkaan Irma. We hebben hier wel weer een mooi plekje dichtbij een toiletgebouw.

Afgelegde afstand: 223,5km (139 mijl)
Coördinaten: 28.504389, -80.781017
Weer: Hot and Wet. 29 graden en eerst licht bewolkt, dan bewolkt en einde dag zwaar bewolkt.