6 Mei – Dag 4 USA Trip (Dollywood Day)

Vandaag waren we weer vroeg wakker zo tegen 6.30 uur klaarwakker. Hierbij kwam ik er ook achter dat een deel van mijn bed verkeerd om lag dus die gelijk maar even omgedraaid. Na een goed ontbijt hebben we ons klaargemaakt voor de uitstap naar Dollywood. De tickets konden we kopen met korting bij de receptie van de KOA en die hebben we dus gehaald. Daarna zijn we naar de “patriot park fun trolley station” gegaan voor de rit naar de ingang van Dollywood. Voor een retour waren we daar 1 dollar per persoon voor kwijt. 

De chauffeur had er zin in want de rollercoaster grappen en bijbehorend rijgedrag waren aanwezig. Na een leuke busrit waren we zo tegen 10.30 bij het pretpark aangekomen. Als eerste ritje kwamen we lightning rod tegen en die rollercoaster gelijk maar gedaan, de wachttijd was 15 minuten. 

Deze rollercoaster ging behoorlijk snel en was echt fantastisch. In totaal vandaag 5 rollercoasters gedaan (lightning rod, blazing fury, tennessee tornado, Wild Eagle en Thunderhead). Daarbij hebben we ook een rit gedaan met een echte stoomtrein, 2 musea over muziek, Vogelshow, Muziekshow over het leven van Dolly Parton en nog wat winkels en dergelijke. Dollywood is echt een mooi park en de aankleding is overal ook veel aandacht aan besteed. 

Zo tegen 17.00 uur zijn we het park uit gegaan en hebben de bus naar patriot park terug genomen. In Pigeon Forge zijn we dan op zoek gegaan naar een plaats om te eten. Hierbij waren er aan onze kant alleen maar souvenir winkels en dergelijke en zagen we even later aan de overkant van de drukke zesbaans weg de eetgelegenheden op een rij. Na een lange wandeltocht eindelijk een oversteekplaats gevonden zodat we konden oversteken. Voetganger oversteekplaatsen zijn in Amerika wel behoorlijk traag aangezien we behoorlijk lang moesten wachten voor we over konden. 

Eenmaal aan de overkant aangekomen heeft Harma besloten dat we pizza gingen eten bij de pizza hut. Het eten was lekker maar pizza hut is niet goedkoop.

Afgelegde afstand: met camper niets maar te voet een 13.500 stappen
Coördinaten: 35.786543, -83.550810
Weer: begon bewolkt en ongeveer 15 graden later op de dag 27 graden en licht bewolkt